Туреччина бере черговий рубіж у розробці безпілотників

AkıncıAkıncı

Baykar вийшов на фінішну пряму у розробці ударно-розвідувального дрона Akıncı, який може “висіти” в повітрі, чекаючи команди на удар до 24 годин.

Третій прототип БПЛА Akıncı від турецької компанії Baykar Defense піднявся у небо. Як повідомляє розробник, під час польоту вперше дрон досяг своєї максимальної швидкості, яка за раніше опублікованими ТТХ складає 463 км/год.

Ця подія сталась 27 березня та завершила черговий етап випробувань, які, судячи з усього, вже знаходяться на фінальній стадії. Зокрема, турецьке видання TRT повідомило, щодо кінця року повітряні сили Туреччини мають отримати шість Akıncı.

 

Враховуючи те, що перший політ Akıncı був здійснений лише два роки тому, то Baykar досяг доволі швидких темпів у розробці дрона. Щобільше, компанія, не очікуючи формальних завершень випробувань, вже запустила серійне виробництво БПЛА.

55f60618575032a6Baykar вже виготовив три Akıncı

Нагадаємо, що Akıncı має тривалість польоту до 24 годин, максимальна висота польоту – 12 кілометрів, радіус польоту у межах базової станції управління – до 250 кілометрів. Також нагадаємо, що український розвідувальний дрон Raybird-3 також уже має має тривалість польоту до 24 годин.

Але Akıncı – це великий і важкий дрон, якого легше побачити радарам. Максимальне бойове навантаження Akıncı може досягати 1350 кілограмів – до 450 кілограмів на внутрішній підвісці та до 900 кілограмів на зовнішніх вузлах підвіски. ac96061857da8cccAkıncı має доволі широкий арсенал високоточної зброї

Головною особливістю дрона є можливість його використання для знищення наземних цілей за допомогою крилатих ракет SOM на відстані близько 250 км. А також можливість використання ракет “повітря-повітря” – збивати ворожі літаки. Туреччина планує замінити ними частину своїх штурмовиків.

Джерело: defence-express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа