Трамп звільнив спеціаліста з України з РНБ США

vindman3

Радника з національної безпеки, підполковника Олександра Віндмана звільнили з Білого дому. Про це пише The Guardian.

Варто відзначити, що Віндман давав свідчення у розслідуванні імпічменту президента Дональда Трампа.

alexander-vindman-1

“Сьогодні підполковник Олександр Віндман звільнений з Білого дому, де він сумлінно служив своїй країні і своєму президентові, – повідомив адвокат Віндмана Девід Прессман. – Лейтенанта Віндмана попросили піти через те, що він сказав правду”.

Новина про звільнення з’явилася через кілька годин після того, як Дональд Трамп сказав журналістам, що він “не задоволений” і неоднозначно сказав, що рішення про те, чи збереже Віндман роботу, буде розглядатися окремо.

Віндман вважався головним експертом по Україні на посаді радника з національної безпеки. Під час своїх свідчень в Конгресі Віндман висловив стурбованість з приводу дзвінка Трампа президента України, в якому зажадав провести розслідування щодо Джо Байдена.

“Президент Сполучених Штатів не мав права вимагати від іноземного уряду проведення розслідування стосовно громадянина США і його політичного опонента”, – сказав Віндман під час дачі свідчень у листопаді.

Віндмана багато людей поважають як ветерана, який приїхав до Сполучених Штатів, коли йому було три роки після того, як його сім’я залишила Україну. Він кілька разів проходив службу за кордоном і був поранений у результаті вибуху бомби під час бойового розгортання в Іраку. Потім він отримав ступінь магістра російської мови у Гарварді і служив в посольствах США в Києві і Москві.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа