Тепер за використання слова “українофоб” можна сісти на 2 роки

Депутати визначили, за які слова у наклепі можна саджати

 

Сьогодні було оприлюднено додаток до змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини. У вівторок 18 вересня за цей проект регіонала Віталія Журавського, що фактично дозволяє журналістів саджати за наклеп, проголосувало 244 депутатів Верховної Ради. У додатку, оприлюдненому сьогодні, регламентується, які саме слова чи поняття можна вважати наклепом.

Одні з найтяжчих мір покарання передбачає використання у наклепі таких понять як “корупція”, “хабар”, “відкат” чи “зловживання службовим становищем”.

Наприклад, автор фрази “За свою допомогу у вирішенні земельного питання депутат П.Петренко вимагав хабарі” при позові П.Петренка може бути позбавлений волі на строк до 2 років.

Така ж доля може чекати на автора фрази “За президентства В.Януковича Україна на 45 сходинок погіршила своє місце у світовому індексі сприйняття корупції та стала найкорумпованішою країною Європи“.

До списку регламентованих понять увійшли, зокрема, такі слова як “Межигір’я”, “конфуз”, “адмінресурс”, “фальсифікація”, “українофоб”, “диктатор” тощо.

Всього у списку близько 200 слів, 18 з яких – нецензурні.

UaReview

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа