Танкіста, покаліченого під Савур-могилою, нові технології поставили на ноги

Вчора, чудовим травневим днем, одному із учасників проекту «Біотех-реабілітація поранених» проводять позачергову операцію. Втім, для Віталія це втручання буде вже не першим і навіть більше, ніж десятим. Віталій мав вкрай тяжкі травми ноги, тож лікарям довелося неабияк попрацювати, щоб повернути хлопчину до нормального життя.

117

Свого часу Віталій долучився до проекту «Біотех-реабілітація поранених» з тяжкою травмою гомілки – кістка неправильно зрослася, стопу викрутило, а ногу вкоротило. Такі травми він отримав у бою під Савур-могилою ще влітку 2014 року – танк Віталія потрапив під потужний обстріл і впав із мосту. Сам хлопець отримав тяжкі травми ноги та живота. Півтора роки після поранення він провів у державних шпиталях – там врятували життя та залікували рани живота. А от з ногою не склалось: навіть попри п’ять тяжких операцій, кістка зрослася у неправильному положенні, Віталій ледве кульгав на милицях. Саме тому вже у рамках проекту Віталію довелося ламати кістку, виводити її у правильне положення та зрощувати наново за допомогою клітинних технологій.

213

Нині Віталій вже ходить самостійно. От тільки через травми та тривалий період бездіяльності ноги дещо деформувалися сухожилля пальців, що заважає у ходьбі. Саме ці сухожилля і реконструювали вчора у ході складної пластичної операції. Вже потому, після певної реабілітації та розробки ноги, ніщо не заважатиме Віталію безболісно і без перешкод ходити на власних двох.

Весь курс лікування хлопця та додаткові витрати волонтери People’s Project, оплачують коштом народних пожертв, адже держава лікування таких тяжкопоранених військових не фінансує. Це вже обійшлося у понад 300 тисяч гривень –їх волонтери зібрали у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». За лікування Віталія ще потрібно сплатити майже 50 тисяч, саме стільки вартує пластика, без якої усі зусилля підуть намарне.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа