Ситуація в Бахмуті на 25 березня: штурм триває, окупанти депортують містян до Росії

337553294_920192505974090_6542207147625734333_n

Російські загарбники досі намагаються захопити Бахмут, але зазнають невдач через значні втрати та виснаження підрозділів. У ЗСУ стверджують, що загальну обстановку на цій ділянці фронту вдалося стабілізувати. Що відомо з різних джерел про ситуацію в Бахмуті станом на 25 березня — розповідаємо далі.

Минулої доби російські військові продовжували штурмувати Бахмут та населені пункти поблизу, повідомляють у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Ворог (російська армія, — ред.) продовжує штурмові дії міста Бахмут, а також в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Іванівського та Ступочок Донецької області. Обстріляв населені пункти Міньківка, Оріхово-Василівка, Григорівка, Бахмут, Іванівське, Часів Яр, Ступочки, Предтечине, Олександро-Шультине, Залізне, Північне та Торецьк”, — йдеться у зведенні.

photo_2023-03-25_09-42-55Карта: DeepstateMap

Водночас Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що ситуація на цьому відтинку фронту складна, але під контролем українських захисників.

На Бахмутському напрямку — найбільш складно. Завдяки титанічним зусиллям Сил оборони обстановку вдається стабілізувати“, — зазначив Залужний.

Спроби російського командування захопити Бахмут зазнають невдач. Це пов’язано зі значними втратами та виснаження підрозділів, вважають фахівці розвідки Великої Британії.

Наступ Росії на місто Бахмут майже зупинився. Ймовірно, це насамперед результат надзвичайного виснаження російських військ. Великі втрати зазнала й Україна під час оборони. Ситуація в Росії також, ймовірно, погіршилася через напруженість між Міністерством оборони та ПВК “Вагнера”, війська яких перебувають у цьому секторі”, — йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

FsC7Dj2WYAI4l0w

Як розповів в ефірі телемарафону речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, бахмутян з тимчасово захопленої території міста примусово депортують до Росії.

Деталі цього ще будуть з’ясовувати наші спеціальні служби, правоохоронні органі. Це один із чергових злочинів РФ. <…> Але все буде зафіксовано, все буде задокументовано, передано у відповідні національні або міжнародні юрисдикції, і кожен воєнний злочинець отримає за це належне покарання”, — додав Череватий.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа