Світовий Конґрес Українців відновлює заклик визнати Голодомор геноцидом українського народу

У зв’язку з посвяченням 7 листопада 2015 р. в столиці Сполучених Штатів Америки (США), Вашинґтоні, округ Колумбія, Меморіалу жертвам Голодомору-геноциду 1932-33 рр., Світовий Конґрес Українців (СКУ) відновлює свій заклик – визнати Голодомор геноцидом українського народу – до Організації Об’єднаних Націй та урядів країн світу, які ще цього не зробили.

У цей історичний день у столиці США зберуться тисячі людей, щоб разом вшанувати жертви Голодомору і тих, хто вижив, та закликати міжнародну спільноту не дозволити повторення подібного трагічного уроку історії.

У 1933 р., намагаючись змусити український народ замовкнути і придушити його прагнення до незалежності, тоталітарний сталінський режим прирік мільйони українців на голодну смерть. “Найголовніше тепер Україна […] Якщо ми тепер не візьмемось за виправлення ситуації в Україні, Україну можемо втратити […],” – написав Йосип Сталін у 1932-му році до Секретаря Комуністичної партії Лазаря Кагановича.

У 2015 р., через 82 роки після цього, український народ змушений протистояти російській агресії, яка знову загрожує його прагненням гідно жити в Україні як незалежній, суверенній, демократичній європейській державі.

“Світовий Конґрес Українців закликає міжнародне співтовариство поширювати історію про український Голодомор та приєднатися до заклику – визнати український Голодомор 1932-33 рр. геноцидом українського народу – до Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй та урядів країн світу, які ще цього не зробили,” – заявив Генеральний секретар та Голова Міжнародного координаційного комітету СКУ в справі Голодомору Стефан Романів.

Детальніше про заходи, пов’язані з посвяченням у Вашинґтоні, округ Колумбія, Меморіалу жертвам Голодомору, які організовує Крайовий комітет США з визнання Голодомору 1932-33 рр., можна довідатися за наступним лінком: http://ukrainegenocide.com/ .
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа