Світовий Конґрес Українців вітає нові санкції, направлені на економіку Росії

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає запровадження нових санкцій 29 липня 2014р. проти специфічних секторів російської економіки як позитивний розвиток в кампанії за припинення військової інтервенції і агресії Росії проти України.

Сполучені Штати Америки, Європейський Союз та Канада просунулися вперед, координуючи свої дії, оголосивши конкретні санкції, які торкнуться сфер енергетики, військової галузі  та фінансів Росії.

Нові санкції направлені, між іншим, на російські банки, російські фірми державної військової техніки і нафтовий сектор. Санкції згорнуть доступ Росії до ринків капіталу США, ЄС і Канади.

“Це вибір, який зробила Росія, і зокрема Президент Путін,”- ствердив Президент США Барак Обама у заяві, додавши, що: “Сьогодні Росія знову ізолює себе від міжнародної спільноти, відкинувши десятиліття справжнього прогресу”.

Оголошуючи санкції, Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозо та Президент Європейської ради  Герман Ван Ромпей заявили: “Вони [санкції] призначені як сильне попередження: незаконна анексія території та навмисна дестабілізація сусідньої суверенної країни не можуть бути прийнятні в Європі 21-го століття.”

“Від самого початку кризи в Україні Європейський Союз закликав російське керівництво працювати задля мирного її розв’язання,” – йдеться у заяві Європейського союзу. – “З практичної точки зору, наш заклик залишився без уваги. Зброя та бойовики продовжують прибувати до України з Російської Федерації. Потужна націоналістична пропаганда, що спонсорується російською державою, продовжує підтримувати незаконні дії озброєних сепаратистів. Ми з гнівом і розчаруванням ставали свідками затримок у доступі міжнародних експертів до місця падіння літака, маніпуляцій із залишками літака та нешанобливого поводження із жертвами катастрофи”.

Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер підкреслив у своєму повідомленні: Відмова Президента Путіна припинити його підтримку озброєним повстанським угрупованням становить дуже реальну загрозу міжнародному мирові і безпеці. Його дії становлять відверту й пряму загрозу українському народові і його законно обраній владі”.

“Світовий Конґрес Українців вітає ці скоординовані санкції у цільових галузях як позитивний крок міжнародної спільноти, яка дає зрозуміти  Російській Федерації, що незаконна анексія Криму та військова агресія проти суверенної держави є недопустимі”, – заявив Президент СКУ Евген Чолій. –“Ми закликаємо міжнародну спільноту продовжувати тиск на Президента Путіна, щоб покласти край конфлікту глобального масштабу”.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа