Суд будуть просити відкрити кримінальну справу проти “Нафтогазу”

25 вересня у Києві відбудеться судове засідання за скаргою ГС «Корпус захисників Революції Гідності» на бездіяльність  Генеральної прокуратури України. Про це повідомив позивач, голова «Корпусу» Андрій Бойчук.

Прес-служба “Корпусу” передає, що за інформацією Андрія  Бойчука, 21 серпня до ГПУ була надіслана заява про вчинення кримінального правопорушення керівництвом НАК «Нафтогаз України», зокрема, про створення загрози національній безпеці України у сфері енергетики. Проте, відповідна заява не була занесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, як того вимагає КПК України.

«Ми вимагаємо щоб суд зобов’язав ГПУ порушити кримінальну справу по діяльності «Нафтогазу». Правління кампанії веде планомірну роботу по знищенню української газотранспортної системи. Зокрема, фактично доводить до банкрутства ПАТ «Укртрансгаз», влаштовує кадрові чистки інженерного персоналу компанії, що доповідає на нарадах про фактичний (критичний) стан ГТС, таким чином нищить професійний кадровий склад Національного оператора ГТС України. Також «Нафтогаз» блокує надважливі технічні роботи по ремонту та модернізації газотранспортної системи, свідомо занижуючи вартість основних засобів виробництва, маніпулює фінансовими потоками. Уся ця сукупність заходів несе пряму шкоду українській енергетиці та прямо загрожує національній безпеці України», – говорить голова «Корпусу» Андрій Бойчук.

Засідання розпочнеться о 19:15 за адресою: м.Київ, Хресний провулок, 4.

Нагадаємо, що «Корпус захисників Революції Гідності» направив звернення до голови СБУ Грицака В., голови ГПУ Луценка Ю. та Віце-прем’єр-міністра України Кістіона В. з фактами нищення української ГТС і вимогою перевірки діяльності НАК «Нафтогаз України» на предмет зловживань.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа