Сучасні технології: бійцю АТО зарощують дірку в нозі та рятують від інвалідності

BogdanДнями Богданові, 22-річному бійцю 17-ої Криворізької бригади, провели чергову операцію. Травму хлопчина отримав півтора роки тому під містом Попасна, коли терористи обстріляли наші війська з мінометів. З того часу кістка частково зрослася, та дефект нагадує про себе сильними болями, до того ж, травмована гомілка може зламатись у будь-який момент – кістці не вистачає природної міцності. Богдан страждає від тяжкого дірчастого дефекту гомілки — кістка хлопця нагадує вушко голки із велетенським отвором посередині.

Bogdan_rentgen

Bogdan_travma

Допомогти Богданові можуть клітинні технології — от саме до їх прямого застосування потроху наближаються лікарі. Певний час, поки нога ще трохи відпочине, Богдан проведе удома. Далі ж — наступні операції і шлях до одужання.

operacija

Хлопцеві виконали підготовку реципієнтного ложа. Місце кісткового дефекту великогомілкової кістки вичистили, сформували і підготували до того, аби трохи згодом заповнити його клітинними матеріалами, які за певний час заростять дефект і перетворяться на кістку монолітної міцності.

На лікування Богдана волонтери People’s Project зібрали і сплатили майже 380 тисяч гривень. Лікування проводиться виключно коштом народних пожертв — адже держава такі методи відновлення поранених бійців не фінансує.

Bogdan_2

Десятки поранених солдатів безпорадно відправляють додому з державних шпиталів, замість того, аби допомагати їм усіма можливими методами. Виходить так, що врятувати їх можемо лише ми з вами — ваші внески у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» дають хлопцям шанс на порятунок від тяжкого довічного каліцтва та можливість повернутися до нормального життя.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа