“Стоп Реванш”: Медведчук – під арешт!

Screenshot - 08282018 - 04:30:43 PM

4 вересня о 15:00 «Вільні Люди» прийдуть під стіни ГПУ, вимагаючи прозвітувати про результати розслідування антиукраїнської діяльності Медведчука. Акція відбудеться у рамках національної ініціативи «Стоп Реванш».

У день смерті Василя Стуса, українці нагадають: непокаране зло – зростає. Медведчук – кат не лише Стуса, а й української нації. Наразі він – головний архітектор плану з  розвалу України. Саме Медведчук координує та структурує всі проросійські та реваншистські сили для повернення до влади. Доказів проти нього достатньо, питання лише в політичній волі вищого керівництва країни довести відкриту проти Медведчука справу до логічного завершення – вироку суду і тюрми.

У серпні Андрій Левус, Керівник Проводу «Вільних Людей» направив звернення до Генерального прокурора Юрія Луценка та Голови СБУ Василя Грицака щодо результатів розслідування кримінальної справи проти Медведчука, яке триває вже понад 2 роки. Під зверненням підписались народні депутати Сергій Висоцький – заступник Керівника Проводу «Вільних Людей», Олег Медуниця та Ганна Гопко.


Нагадаємо, у 2016 році «Вільні Люди» розпочали кампанію «Медведчук під арешт». Разом з заявою про вчинення злочину Медведчуком та менеджерами «Українського вибору», активісти передали до ГПУ, СБУ та МВС близько сотні підписів народних депутатів, кілька тисяч підписів громадян, зібраних у 15-ти регіонах України за арешт Медведчука.

У 2016 році за ініціативи народного депутата Андрія Левуса, Керівника Проводу «Вільних Людей», 59 народних депутатів України звернулись до Генерального прокурора з вимогою розслідувати антидержавницьку діяльності Віктора Медведчука та очолюваних ним структур. Печерський суд за поданням Левуса зобов’язав ГПУ відкрити кримінальну справу проти Медведчука, що і було зроблено. Досудове розслідування під процесуальним керівництвом ГПУ здійснює СБУ. Статті, за якими здійснюється розслідування, є серйозними (повалення конституційного ладу, підривна діяльність проти суверенітету України, фінансування тероризму) і за умови війни з РФ мали б бути для влади пріоритетними.
stoprewansh2
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа