США обміняли баскетболістку Грайнер на російського торговця зброєю Бута

griner

Сполучені Штати здійснили обмін баскетболістки Брітні Грайнер, яку затримали російські силовики за звинуваченням у зберіганні наркотиків, на росіянина Віктора Бута, який відбуває покарання в американській в’язниці за звинуваченнями у торгівлі зброєю.

Цю інформацію підтвердили у МЗС росії та в Білому домі.

Президент Джо Байден під час брифінгу підтвердив, що Грайнер звільнена і вже літаком повертається додому.

“Я радий повідомити що вона в хорошому настрої. Але факт залишається фактом: вона втратила місяці свого життя та пережила цю травму. Тепер їй треба провести час зі своїми близькими, щоб оговтатися та зцілитися після того, як її незаконно затримали”, — сказав Байден.

Він відзначив, що попри те, що Грайнер багато зробила для Сполучених Штатів і представляла “найкращу Америку”, вона не просила для себе особливого ставлення, однак просила “не забувати про неї та інших затриманих американців”.

Нагадаємо, що 17 лютого 2022 року 31-річна Брітні Грайнер прилетіла з Нью-Йорка до Москви. В аеропорту «Шереметьєво» її затримали через реакцію службового собаки. У речах виявили електронні сигарети з гашишною олією (концентрований продукт із конопель), яка заборонена в росії. У серпні її засудили до девʼяти років позбавлення волі.

Віктор Бут — бізнесмен з рф. Був засуджений у 2012 році  у США до 25 років вʼязниці за торгівлю зброєю та підтримку тероризму

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа