СКУ привітав Православну Церкву України з першою річницею отримання Томосу про автокефалію

tomos10

Світовий Конґрес Українців (СКУ) разом із 20-мільйонною українською діаспорою вітає Блаженнішого Митрополита Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України, та всіх вірних Православної Церкви України з першою річницею отримання Томосу про її автокефалію.

“Повернувши українське православ’я до свого історичного коріння, ця епохальна подія завершила процес остаточного здобуття незалежності Православної Церкви України та увінчала прагнення багатьох поколінь українських православних християн в Україні та в діаспорі, – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. – Своєю довголітньою послідовною працею СКУ долучився до наближення цієї надзвичайної події, а сьогодні всіляко сприяє визнанню Православної Церкви України помісними церквами в світі та поглибленню з нею зв’язків з боку світового українства”.

СКУ твердо вірить, що з Божою опікою Православна Церква України подолає всі випробування, які постали перед нею в процесі становлення.

15 грудня 2018 р. в Києві Об’єднавчий Собор створив єдину помісну автокефальну Православну Церкву України та обрав її Предстоятелем Блаженнішого Епіфанія, Митрополита Київського і всієї України.

6 січня 2019 р. у Стамбулі, Вселенський Патріарх Варфоломій урочисто вручив Томос про автокефалію Блаженнішому Епіфанію, Митрополиту Київському і всієї України.

У переддень величного свята Різдва Христового СКУ бажає Митрополиту Епіфанію та всім вірним Православної Церкви України доброго здоров’я, а також сили та наснаги для подальшого вірного служіння Богові, Церкві та Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа