Штаб оборони Києва зупинив диверсантів у центрі Києва

sh0k

Активісти Штабу оборони Києва вимагають накладення санкцій на групу компаній «Perfect Group», котрі здійснюють відкриту диверсію, знищуючи підприємство оборонної галузі в центрі Києва, та підозрюються у фінансуванні терористичних угрупувань в ОРДЛО.

Неподалік Палацу «Україна», на вулиці Предславинській, 35, компанії групи «Perfect Group» намагаються звести житловий комплекс «Stanford». Для цього було зруйновано дев’ять корпусів Київського заводу «Радар». І це не пересічне підприємство, яке стало непотрібним державі – ще з радянських часів НВО «Радар» виготовляло складні електронні прилади для авіації, переважно військового призначення. https://stopcor.org/u-czentri-kyyeva-na-terytoriyi-skladiv-oboronnogo-pidpryyemstva-zvodyat-elitnyj-zhk/ Тобто, відбулося знищення оборонного науково-виробничого потенціалу України під час війни.

Приміщення заводу «несподівано» згоріли, а на їх місці вже виростає новий ЖК «Stanford». Хоча ділянка призначена для експлуатації та обслуговування адміністративних, виробничих та складських споруд, проблему з земельною ділянкою компанія все ж «розв’язала» – 30 квітня 2021 року окружний адмінсуд зобов’язав головне управління Держгеокадастру Києва внести зміни до відомостей. Так само через суд компанія «Катерпіллер» (тепер ТОВ «Печерськбудінвест») змусила ДАБІ видати дозвіл на виконання будівельних робіт. За даними видання «Наші Гроші», засновниками ТОВ «Печерськбудінвест» («Катерпіллер») є кіпрська компанія «Канетро Холдінгс Лтд» і ТОВ «Спецмехбуд 21». Генпідрядником будівництва є ТОВ «Бориспільміськбуд», девелопером – ТОВ «Перфект Груп Інвест». «Спецмехбуд 21», «Бориспільміськбуд» і «Перфект Груп Інвест» входять в групу компаній «Perfect Group», пов’язану із народним депутатом від ОПЗЖ Дмитром Ісаєнком. https://kyiv.media/news/sud-areshtuvav-zemli-zavodu-radar-na-pechersku-ranishe-tam-vypadkovo-zrujnuvaly-devyat-korpusiv-pid-budivnycztvo-novogo-zhk

Проте Київський апеляційний суд наклав арешт на земельну ділянку київського заводу «Радар» по вул. Предславинській, 35 площею 1,36 Га. https://reyestr.court.gov.ua/Review/98345741 Суд заборонив відчужувати, розпоряджатися і користуватися цієї ділянкою (ведення підготовчих робіт для будівництва, реконструкція та будівництво будь-яких споруд для проведення будівельних робіт).

Розслідування цього провадження здійснює Головне слідче управління Служби безпеки України за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора по ст.113 (диверсія), ч.1 ст.357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження), ч.1 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

Однак ми знаємо, як спритно деякі ділки вміють скасовувати або обходити заборони. Чи взагалі просто ігнорувати – на цей час, всупереч рішенню суду, роботи на Предславинській, 35 продовжуються. Невиконання ухвали або рішення суду – злочин, передбачений ст. 382 Кримінального кодексу України. З іншого боку, коли мова йде про державну зраду і масштабну диверсію, котра полягає у знищенні оборонного підприємства під час війни, то арешт ділянки – захід явно недостатній.

Тому ГІ «Штаб оборони Києва» зупинив будівельні роботи, зареєстрував повідомлення про кримінальне правопорушення та вимагає накласти санкції РНБО на компанії, задіяні у зухвалій корупційно-диверсійній схемі, і на їх власників.

Received: from mail [email protected] [209.85.166.54] Sat, 24 Jul 2021 03:33:58 -0700 (PDT)

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа