Школярі зібрали кошти для лікування важкопораненого бійця

dity_1

Українські діти беруть активну часть у допомозі нашим захисникам в рамках війни з російським агресором. Але підтримка дітей дуже часто залишається поза увагою медіа-простору. Це несправедливо, адже внесок дітей у перемогу може бути цілком на рівні з дорослими, а іноді навіть і більш істотним. Завдяки платформі People’s Project школярі із звичайної школи №5 міста Верхньодніпровськ Дніпропетровскої області змогли пожертвувати на порятунок важкопоранених бійців аж вісім тисяч гривень. Погодьтеся, досить значна сума, як для тих, хто ще замалий, аби заробляти гроші. Більше того, ці кошти школярі не випросили у батьків, а зібрали власною працею!

Директором школи Наталієя Аністратенко розповіла, що все почалося все з того, що заступник директора з навчально-виховної роботи Таміла Осташко побачила по телевізору сюжет про важкопораненого бійця Ігоря Федька. На його лікування за допомогою біотехнологій потрібно більше 465 000 гривень. І Таміла Володимирівна запропонувала колегам підтримати хлопця.

dity_2

Тож педагогічний колектив школи проаналізував сайт http://www.peoplesproject.com, переконався в прозорості звітності та прийняв рішення – допомогти важкопораненому бійцю. Але ж розмір заробітної плати вчителів, на жаль, ледь дозволяє їм зводити кінці з кінцями. І як би сильно вони не хотіли допомогти, зробити це за рахунок власної невеликої зарплати майже неможливо. Але якщо дуже сильно чогось бажати, то вихід завжди знайдеться!

dity_3

Керівництво школи вирішило організувати благодійний ярмарок просто у вестибюлі школи. І назвали цю подію “Подаруй тепло воїну АТО”. Діти приносили на ярмарок смаколики, приготовані власними силами, інколи із допомогою батьків, та продавали їх всім бажаючим. Всі гроші після закінчення ярмарку були зібрані та перераховані від імені школи на проект “Біотех-реабілітація поранених“.  Особливо вразив 2-Б клас, внесок якого у загальну суму становить аж 1223 гривні. Загалом за один день було зібрано близько 8000 гривень.

Минулого року школа вже організовувала подібний благодійний ярмарок і на зібрані кошти були придбані каски та інші речі для воїнів АТО. “Постійно мотивуємо дітей на допомогу захисникам і діти відгукуються”, – розповідає директор школи.

dity_4

Культури благодійності в Україні немає, але такі вчинки дають надію, що все буде добре. Пишаємося! З такими небайдужими громадянами Україна неодмінно переможе! Долучайтесь і ви до підтримки важкопоранених бійців!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа