Ще один кандидат в Президенти: більшість заяв виявилися перебільшеннями

інфографіка_Тарута

Кандидат в Президенти Сергій Тарута під час своїх виступів у телеефірах схильний висловлювати перебільшення, які викривлюють реальні факти. Такого висновку дійшли експерти проекту «Дослівно», які проаналізували заяви політика у телевізійних передачах.

Так, серед п’яти тверджень народного депутата три виявилися перебільшеннями, одне – маніпуляцією і ще одне – правдою.

«Сергій Тарута обирає метод перебільшень у своїх передвиборчих виступах», – прокоментував результати дослідження голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

70 доларів (собівартість тис. куб. укргазу) – це зі всіма витратами.

Телеканал NewsOne

13.12.2018

Перебільшення. У «Нафтогазі» заявили, що собівартість видобутку українського газу становить близько 250 доларів за тисячу кубометрів.
Є люди, які були в окупації, люди, які, на жаль, були кинуті. І їм влада, українська держава, не допомагала.

Телеканал ZIK

13.02.2019

Маніпуляція. В Україні існує низка урядових програм, які передбачають, зокрема, грошову допомогу внутрішньо переміщеним особам. Наприклад, для покриття витрат на проживання й оплату житлово-комунальних послуг.
Нещодавно аналітичний центр, міжнародний, Atlantic Council, я думаю, що його дуже складно сьогодні звинуватити в упередженості, він теж сказав про те, що Україна за час цієї війни втратила близько 100 млрд доларів.

Телеканал ICTV

25.02.2019

Правда. Економічні втрати України від агресії Росії в Криму та на Донбасі становлять щонайменше 100 мільярдів доларів, відповідно до звіту експерта Atlantic Council Андерса Аслунда.
Кожен день вмирають сотні людей від того, що нема [що] їсти.

Politeka Online

26.02.2019

Перебільшення. В Україні відсутнє явище масового голоду. ООН наводить дані щодо дефіциту продовольства, згідно з якими 26% жителів окупованих територій Донбасу і 15% населення прилеглих районів відчувають дефіцит продуктів харчування.

Коли нам зараз говорять: «Давайте в НАТО, давайте в Європейський Союз», то потрібно відповісти чесно – це реально чи нереально? Це нереально (вступ України до НАТО та ЄС). Чому? Тому що вони на цьому етапі цього не хочуть. І про це вони кажуть.

Телеканал NewsOne

Перебільшення. Представники НАТО та ЄС обережно висловлюються щодо прагнень України, проте у їхніх заявах не йдеться про небажання приймати державу до своїх лав. Зокрема, генсек НАТО наголошував на необхідності посилення співпраці з Україною щодо членства. А в ЄС документально підтвердили визнання європейських прагнень України.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа