Шамана, який ішов в Москву виганяти Путіна, поліція здала у психлікарню

shaman

Затриманий в Бурятії шаман Олександр Ґабишев, який пішки йшов до Москви виганяти Путіна, вранці 20 вересня був доставлений до Якутська.

Міністерство охорони здоров’я Якутії в п’ятницю, 20 вересня, заявило про те, що Ґабишева направили в психоневрологічний диспансер республіки, де щодо нього проведуть експертні заходи. При цьому Ґабишева чиновники міністерства назвали самопроголошеним шаманом. Психіатрична діагностика ґрунтується на бесіді з пацієнтом, уточнення історії життя і хвороби, заявили в пресслужбі МОЗ Якутії, підкресливши, що в разі виявлення у пацієнта патологій лікарі готові надати кваліфіковану медичну допомогу. Часи каральної психіатрії повертаються. Та й взагалі, з точки зору кремлівської номенклатури в Росії тільки ненормальний може бути проти Путіна.

Ґабишев почав свій шлях з Якутська в Москву чотири місяці тому. Він вважає президента Росії породженням темних сил, з яким може впоратися тільки шаман. Відео з проповідями шамана набрали більше мільйона переглядів. Мітинги за участю Ґабишева в Забайкаллі і Бурятії зібрали по кілька сотень людей.

Але число кандидатів у ненормальні збільшилося, з Ґабишевим ішла група прихильників, і вони мають намір продовжити його шлях до Москви.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа