СФУЖО закликає вшанувати жертви Голодомору та підписати петицію про включення терміну «Голодомор» у основні словники англійської мови

sfuzho-header

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) СФУЖО закликає усіх українців вшанувати 28 листопада 2020 р. жертви Голодомору 1932-33 рр., згадати про замучених голодом і взяти участь в акції «Запали свічку пам’яті».

Також святим обов’язком кожного з нас є збереження історичних фактів і поширення відомостей про страшні й трагічні події в Україні — щоб світ знав про Геноцид проти українців, спричинений комуністичним режимом.

Але спільний біль, спільна пам’ять, спільний обов’язок— стосуються не тільки нашого минулого, але й важливі у нашому сьогоденні. Тож напередодні Дня вшанування трагічних подій, СФУЖО повторно звертається до своєї мережі та закликає підписати Петицію про включення терміну «Голодомор» (Holodomor) у всі основні словники англійської мови, а також максимального поширити відомості про цю кампанію. Для необхідних 25 тис. голосів петиції не вистачає ще 5,5 тис. підписів. Ваш голос може бути визначальним!

Щоб пам’ять про невинно знищених українців не тільки жила у наших серцях, але й стала дієвою пересторогою для світу — закликаємо підписати Петицію за посиланням:

https://www.change.org/p/merriam-webster-dictionary-help-us-get-the-word-holodomor-included-in-all-major-english-dictionaries?utm_source=share_petition&utm_medium=custom_url&recruited_by_id=95a06ea0-bc7b-11ea-bb52-d50ed2d6bb66

У петиції зазначається: «Ми, що підписалися нижче, просимо офіційно додати слово «Holodomor» до всіх основних словників англійської мови, включаючи Мерріам-Вебстер, Оксфорд та Dictionary.com». У тексті зауважують, що Сталін і радянський комуністичний режим прагнули стерти Голодомор з історії — влаштували міжнародну пропагандистську кампанію з метою заперечити його та приховати правду про причетність режиму до геноциду українців. Росія підхопила та продовжила таку політику. І хоча понад 17 країн, серед яких Канада, США, Україна, визнали Голодомор актом геноциду проти українського народу, переважна більшість людей у цвіті не знають основних фактів про один з найбільших злочинів ХХ століття. «Підтримуючи цю петицію, ви можете допомогти нашим зусиллям щодо підвищення обізнаності про Голодомор, збільшення кількості країн, які визнають це актом геноциду»,— вважають автори петиції.

Петицію створено в рамках Holodomor National Awareness Tour — проєкту Канадсько-української фундації (Canada-Ukraine Foundation) та її трьох партнерів: Конгресу українців Канади, Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору (Holodomor Research and Education Consortium, HREC) при Канадському інституті українських студій (КІУС) Альбертського університету та Українсько-канадського дослідчо-документаційного центру в Торонто (Ukrainian Canadian Research & Documentation Centre in Toronto). Проєкт підтримують уряди Канади, Онтаріо та Манітоби.

Пресцентр СФУЖО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа