Санкції прицільно вдарили в російський основний бойовий танк “Армата” Т-14

armataT14

Новітній російський основний бойовий танк “Армата” Т-14 надійде в серійне виробництво пізніше, ніж очікувалося, повідомили Defense Blog кілька джерел.

Джерела в галузі заявили, що поставка нових танків «Армата» в серійній комплектації може бути відкладена до 2024 року через технологічні перешкоди. Прототип розроблявся під НАТО-івські технології, а “Імпортозамєщєніє” не забезпечує потрібного рівня електроніки.

“Під час випробувань танк виявив ряд недоліків, пов’язаних з системою управління вогнем, що зажадає значного часу на доопрацювання електронних компонентів і подальші випробування”, – повідомило джерело.

«Державні випробування [танка] завершаться наступного року. З наступного року він активно вийде в масове виробництво», – сказав міністр. Водночас голова державної високотехнологічної корпорації «Ростех» Сергій Чемезов у ​​грудні 2020 року заявив, що серійні поставки новітнього танка Т-14 «Армата» до російських військ почнуться у 2021 році.

«Армата» — важка гусенична стандартизована платформа, яка послужила основою для розробки основного бойового танка Т-14, БМП Т-15, бронетранспортера та деяких інших бронетранспортерів.

Новий російський танк мав тривалу і дещо вимучену розробку, перші прототипи були вперше показані публіці на параді Побєди на Червоній площі 9 травня 2015 року. Російська армія спочатку планувала придбати 2300 Т-14 у період з 2015 по 2020 рік. Але через технологічну відсталість і санкції проєкт почав перетворюватись в “потьомкінську дєрєвню”.

У понеділок начальник Головного автомобільного та бронетанкового управління Міноборони генерал-майор Олександр Шестаков заявив, що державні випробування новітнього танка Т-14 «Армата» планується завершити у 2022 році. «Цього року вона [платформа Армата] увійшла в завершальну стадію. Державні випробування танка мають завершитися у 2022 році», – сказав генерал у статті, опублікованій у понеділок газетою Міноборони «Красная звезда».

За останніми вимогами БМП та БТР мають функціонувати як багатоцільова бойова машина, зазначив він. «Тепер вона повинна не лише перевозити особовий склад і підтримувати його вогнем у бою, а й боротися з бронетехнікою противника та низьколітаючими повітряними цілями. У порівнянні зі своїми попередниками, бойові машини повинні ефективно справлятися з цим завданням не тільки зі зупинки, а й на ходу і на плаву. Дистанційне керування озброєнням – першочергове завдання», – пояснив генерал. За його словами, для виконання всіх цих завдань розробляються бойові машини з безпілотним бойовим модулем.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа