Рятують ногу саперові, який підірвався під Луганськом

Щойно у проекті, і одразу ж до справи. Днями лікарі клініки ilaya узялися за лікування нового пацієнта проекту «Біотех-реабілітація поранених» Сергія. Почали із ноги: протягом тривалої семигодинної операції відібрали все необхідне, з чого згодом виготовлять клітинні матеріали для подальшого лікування, жорстко зафіксували недіючий поки гомілково-ступневий суглоб, добряче попрацювали над зсохлими сухожиллями, познімали старі пластини зі стегнової кістки та видалили змертвілі кісткові фрагменти.

Sergiy-M-headerНавіть попри складну операцію, Сергій почувається досить бадьоро: настрій оптимістичний!

Все ж, що лишилося, жорстко зафіксували апаратом Ілізарова — так нога відпочине і підготується до наступного етапу лікування, коли встановлять кісткові матрикси й будуть зарощувати зони дефекту кістковою тканиною з власних клітин пацієнта. Лікування вимагає значних витрат: хай і за собівартістю матеріалів, та повний курс вартує близько півмільйона гривень. Саме тому, як і завжди, гроші на лікування збирають в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» волонтери «Peoples Project».

Sergiy-M-with-apparatusСтегнова кістка тяжко зруйнована біля самого коліна

Сергієві усього 31 рік, поранення він отримав на Луганщині. Сам сапер, Сергій підірвався на ворожій розтяжці під селом Кримським. Сильно травмувало руку і ногу: побило і стегно, і гомілку, на руці потрощило п’ясну кістку. Більше того, після поранення Сергій майже рік провів у державних та військових шпиталях. На жаль, всі зусилля лікарів та сім операцій виявилися марними — кістки так і не зрослися, а пошкоджені мязи ноги почали усихати, в результаті чого стопу Сергія дуже сильно скрутило та деформувало. По тому, як доведуть до ладу ногу, лікарі планують відновити і руку чоловіка

With-son-Sergiy-Mih1Вдома на Сергія вже більше року чекає чудова родина

Лікувати Сергія почали авансом — чоловік вже і так промордувався більше року, до того ж, складні травми не дають відтягувати подальше лікування. Звісно ж, держава ці операції не оплатить — через бюрократичні перепони, клітинні методи відновлення не фінансуються із бюджету, а майже півмільйона гривень (саме стільки вартує повний курс лікування), родині бійця зібрати просто не під силу. Саме тому ми вкотре звертаємося до вас по допомогу: лише народні пожертви в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» дають нам можливість повернути скаліченого хлопця до нормального життя, до чудових дружини та семирічного сина. Будь ласка, не лишайтесь байдужими: хто, як не ми, допоможе нашим пораненим захисникам?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа