Рух Опору Капітуляції провів народну люстрацію Венедіктової, Бабікова і Портнова

FB_IMG_1582577097186

24 лютого під Державним бюро розслідувань активісти провели акцію «Народна люстрація ДБР».

Приводами стали заяви в.о. директора Ірини Венедіктової про відміну амністії для євромайданівців, призначення на посаду заступника директора адвоката Януковича Андрія Бабікова та перетворення ДБР на репресивний орган, який переслідує опонентів чинної влади на догоду Андрію Портнову та іншим представникам «5-ї колони» Кремля.

В рамках акції було закидано яйцями та викинуто у смітник (“місце для сортування політичного сміття”) опудала Бабікова та Венедіктової.

«Державне бюро розслідувань має бути понад політикою і керуватися виключно Конституцією та законами України.

Однак, в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова принципово ігнорує конституційну вимогу незалежності правоохоронних органів та неприпустимо політизує діяльність відомства в інтересах Андрія Портнова та інших одіозних діячів режиму Януковича.

Венедіктова заявила, що ДБР ініціює зміни до Закону України “Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України”. Це за її словами необхідно для усунення норм, які «заважають» розслідувати смерті 13 міліціянтів під час спроби силового розгону Майдану.

Ця ідея Венедіктової дивним чином повністю збігається з позицією Портнова та Медведчука, і явно спрямована на дискредитацію Революції Гідності та переслідування її учасників, яких кремлівська агентура хоче виставити злочинцями, а не жертвами злочинів режиму Януковича.

Окремо, варто зазначити, що ідея Венедіктової щодо ініціювання ДБР змін до законодавства прямо суперечить Конституції України.

Відповідно до Основного Закону ДБР не належить до суб’єктів права законодавчої ініціативи.

Вимагаємо зупинити портновщину в ДБР. Цей важливий орган послідовно перетворюють на інструмент політичних переслідувань патріотичної опозиції. Має відбутися повний перезапуск цієї інституції і докорінна зміна керівництва. Таким, як Венедіктова та адвокат Януковича Бабіков, не місце в ДБР», – заявляють організатори акції.

Від: Рух Опору Капітуляції [email protected] 24 лютого 2020 р. о 22:45

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа