Розвідникові 93 ОМБр виростили нову п’ятку, хоч казенна медицина пропонувала лише ампутацію

Днями Володимир, поранений боєць 93 ОМБр, приїхав до київської клініки ilaya і вразив всіх! Там, де раніше було непрацездатна кінцівка, сьогодні – майже повністю функціонуюча п’ятка! Ще нещодавно мова йшла про ампутацію, а сьогодні чоловік вже живе з певністю, що ходитиме на власних ногах. «Я вже не думав, що колись знову стану на ноги. Милиці мені так набридли, що я вже морально готувався до ампутації» – каже Володимир.

NEW_1

Восени Володимиру виконали пластичну операцію в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». І от, останнє обстеження показало, що відновлення йде за планом, унікальний імплант можна повноправно назвати новою п’яткою, а пересаджений клапоть шкіри та м’яких тканин чудово приймається на новому місці. Визначилися і з часом наступних втручань – до наступної осені кістка зміцніє настільки, аби можна було виконати пластику і прикріпити до неї ахілове сухожилля. І от вже тоді нога Володимира зможе у повній мірі виконувати свої функції.

MAIN_3

Володимир отримав травму у липні 2015 року, коли під час розвідувального виходу наступив на ворожу міну. Лише дивом вибухом відірвало не усю ногу, а лише роздробило стопу і вирвало п’яткову кістку. У державному шпиталі чоловікові провели сім операцій і зрештою, урятували ногу від ампутації та розвитку ускладнень. Втім, на цьому прогрес і зупинився – державна медицина не має дієвих методів, аби компенсувати такий значний кістковий дефект. Руками розвели і в Німеччині – Володимир пройшов огляд і в тамтешніх військових шпиталях. Тож все, що змогли медики – почистити рану, стабілізувати стан скаліченої ноги і трохи відтягнути ампутацію – бо ж ходити на такій нозі геть неможливо. І от тут Володимирові пощастило: волонтерка Ольга Домбровська, яка врятувала вже не одного пораненого бійця, порадила чоловікові звернутися у «Біотех-реабілітація поранених».

4

Лікування Володимира оплатили коштом народних пожертв волонтери Peoples Project – зібрали на відновлення чоловіка майже 300 000 гривень – все завдяки пожертвуванням небайдужих українців!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа