Розвідник, якому біотехнології відновили кості ноги, перемагає в спорті

54

«Я хочу, щоб усі ви нас почули!», – чітко артикульовані фрази лунко звучать у похмурому міському дворі. – «До вас прийшла громада міста Черкаси!». Кремезний молодик із мегафоном робить драматичну паузу, окидає людей оком, і зненацька рішуче гримає: «У вас поселився ЧОРТ!». Це акція небайдужих громадян: представники громадського руху шельмують якогось місцевого негідника. Скажемо чесно: негідник нас не цікавить, із ним розбереться сама громада, а от сам оратор нам добре відомий.

47

Рудого, мов вогонь, і такого ж запального у душі Олега волонтери Peoples Project знають не перший день. Кілька років тому він був ледь живий: давався взнаки страшний перелом ноги, від постійного прийому знеболювальних препаратів хлопчина мав зелений колір лиця. Нині ж він рум’яний, живий і міцно стоїть на власних ногах. Цей перелом Олег здобув на війні: захищати свою країну юнак пішов добровольцем.

MAIN16

Куля поцілила Олега під Сартаною: саме там розвідувальний загін добровольчого батальйону «АЗОВ» потрапив у ворожу засідку. Терористи поливали наших хлопців із кулемета, одна з черг полоснула Олега по нозі. За півтори години хлопця евакуювали до шпиталю у Маріуполі. Там йому надали першу допомогу, а згодом переправили і до столиці. На превеликий жаль, певний час нога так і не зросталася: лікарі, як могли, зібрали численні осколки гомілки за допомогою апарату Ілізарова, проте докупи вони так і не зростались.

XR

Допоміг саме «Біотех»: в рамках проекту команда лікарів наново перебрала усі кісткові уламки, вивела їх у фізіологічне положення та оточила спеціальним медичним гелем – концентратом стовбурових клітин самого Олега. Саме застосування цієї революційної на той час методи і дозволили, зрештою, відновити ногу юнака: у скорому часі зрослося, немов нічого і не було. Усю хронологію лікування ви можете побачити за посиланням – там повна історія.

11001379_839460009458171_517172806_o

Так ось, до чого усе оце. Замість скакати на милицях, замість довіку шкутильгати на протезі, нині Олег впевнено ходить на власних двох. Власне, не просто ходить: нині хлопчина активно займається не лише вкрай активною громадською діяльністю, а і спортом. Наприклад, днями, як пише сам Олег у соцмережах, хлопчина показав чудовий результат у академічній греблі на спеціальному тренажері: а варто розуміти, що гребля – це надзвичайне навантаження зокрема і на гомілки. Сам Олег вже й так брав участь у «Забігах під Каштанами», а нині він готується навіть до участі у неймовірних змаганнях «Ігри нескорених»

Знаєте, що допомогло Олегові? Так, звісно, нові технології. А ще – віра у хлопця. Якби не вона, волонтерам People’s Project просто не вдалося б переконати хлопця, що вже зневірився в одужанні. Повний курс лікування Олега, власне, як і інших хлопців, волонтери оплатили виключно коштом пожертв.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа