Розвідник 93 ОМБр розповів, як мало не втратив ногу під Авдіївкою (відео)

Удвох пішли брати сєпарський блок-пост

Кілька тижнів тому ми писали про операцію, яку переніс Олександр, один з найтяжчих пацієнтів проекту «Біотех-реабілітація поранених». Лікарі зробили основне – трансплантували у місце травми кістковий матрикс, що згодом стане повноцінною кісткою, ввели клітинні матеріали та встановили ортопедичну пластину для фіксації трансплантату.

Oleksandr

Олександр побув у клініці певний час, щоб лікар впевнився: з ногою все гаразд. Зараз чоловік продовжує лікування вдома. Власне, він не стільки лікується, як просто чекає, доки введені клітини зроблять свою справу. Вже за кілька місяців клітинні матеріали мусять відновити великогомілкову кістку. А до тих пір – спокій, родинний затишок та позитивний настрій.

До від’їзду розвідника ми встигли трохи поспілкуватися з ним. Чоловік згадав, як отримав поранення. Це трапилося в січні 2015 року під Авдіївкою. ВОни з напарником удвох вирушили на завдання – взяти у полон цілий блок-пост супротивника. Що їм завадило і як Олександр «загоряв горілиць», дивіться самі.

Майже два роки розвідник страждав від травм, отриманих під час бойового завдання. Лікарі не казали, зростеться кістка чи ні. В одному шпиталі розвели руками, в іншому – відправили додому «звикати жити так». Інші порадили зачекати ще рік, а потім приїхати на ампутацію. Навіщо рік мучитися від болю – так і не пояснили.

На щастя, в одній із лікарень Олександр зустрів бійця, який порадив звернутися до «Біотеху». На сьогодні масштабна пластика скалічених м’яких тканин, відновлення довжини гомілки, вичищення осередків інфекції та, зрештою, імплантація клітинних матеріалів – для бійця вже позаду. За місяць чоловік приїде на контрольний огляд – перевірити, як зростається кістка.

Oleksandr_noga

Нагадаємо, що повний курс лікування Олександра вартував понад 450 тисяч гривень. Усі ці кошти ми, волонтери People’s Project, зібрали коштом благодійних пожертв небайдужих українців. На жаль, наші законодавці погоджуються фінансувати з державного бюджету лише ампутацію рук та ніг наших захисників, нові технології вирощування клітин для них є підозрілими і сумнівними. Тому дякуємо усім, завдяки чийому милосердю цей чоловік отримав шанс на нормальне життя!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа