Росіяни перевірили маскування військової техніки в Криму з повітря

Російський літак Ту-214ОН, створений за програмою «відкрите небо», здійснив обліт окупованого Криму.

5 квітня літак злетів з аеродрому у Таганрозі та пролетівши вздовж азовського узбережжя Росії через Керченську протоку залетів до окупованого українського півострова.

Літак перевірив маскування об’єктів в окупованому Криму після польотів вздовж узбережжя півострова морського патрульного літака P-8A Poseidon та стратегічного безпілотного літального апарату RQ-4 Global Hawk США.

Ту-214О використовують на предмет можливості регіональної системи протиповітряної оборони засікати повітряні цілі в режимі пасивної локації.

За схожим маршрутом літак вже літав на початку березня 2021 року.

Marshrut-polotu-litaka-Tu-214ON-5-kvitnya-2021-rokuМаршрут польоту літака Ту-214ОН 5 квітня 2021 року Зображення: Twitter/@200_zoka

Як відомо через порушення Росією угоди, а саме недопущення США до польотів на Балтійським морем в районі Калінінграду та поблизу Грузії Росія, Сполучені Штати вийшли з договору.

Варіант застосування літаків Ту-214ОН для розвідки, контролю захищеності власних військових об’єктів, оцінки результатів випробування озброєні та ефективності навчань, російські засоби масової інформації озвучили у січні 2021 року.

Політ тривав більше трьох годин впродовж яких оцінили роботу бортового спостережного обладнання, встановленого на літаках Ту-214ОН в рамках договору «про відкрите небо».

Tu-214ONТу-214ОН Фото: РИА Новости/ Максім Блінов

Бортовий комплекс обладнання літаків Ту-214ОН створений концерном «Вега» зі складу корпорації «Ростех».

Перший літак Ту-214ОН передали російському міністерству оборони у 2011 році, другий – у 2014 році.

Передбачалось, що літаки в рамках міжнародної угоди будуть спостерігати за військовими базами, аеродромами, підприємствами ОПК, для того аби виключити непомітне нарощування той чи іншою стороною потенціалу для розгортання війни.

Джерело: Український мілітарний портал

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа