Російські терористи гатять по Авдіївці термобаричними снарядами. Відео

Південні околиці Авдіївки здригаються від вибухів і спалахів термобаричних боєприпасів. Це дуже потужні і підступні міни, вибухають в повітрі, осколки від снарядів падають і пропалюють навіть залізо. Крім термобаричних мін, постійно прилітають 82 й і 152 й калібри. Від позицій наших військових до сєпарських – близько 2х кілометрів. Відстань до житлового кварталу, до речі, теж не більш 2 км. Коли ворожі снаряди не літають повітрям, в небі з’являються розвідувальні безпілотники. Літаки взагалі почувають себе, як вдома. Наші військові не збивають їх, щоб не видавати свої позиції, адже після одного пострілу в бік техніки терористів, в “отвєтку” прилітає цілий шквал важких ворожих снарядів.

Навіть передавати волонтерську допомогу Народному Проекту довелось під вибухами снарядів. Бійці поділились з відео-підтвердженням використання окупантами забороненої зброї. Чим їх накривають, подивіться на власні очі.

Життя на війні. З самого ранку на бійцях бронежилети й каски. Всі вони наосліп і напам’ять знають дорогу до підвалу, бо коли дають команду “нора” – треба негайно ховатись.

«Без сюрпризів не обходиться. Рашатерри почали використовувати проти нас запальні міни. Це неприємно, але не злякало!», кажуть бійці спецпідрозділу в Авдіївці.

Спалах на відео – це результат вибуху запалювального термобаричного боєприпасу. Саме такими снарядами гатять зараз по Авдіївській промзоні. Використовують їх, коли гатять на ураження.

Військові знімали зі своїх позицій обстріли російських бойовиків. За їх словами: «Вночі гатили добряче. Ближче до середини ночі обстріл закінчився, але це не принесло повної тиші. Ще були вибухи й звуки стрілецької зброї, просто не так часто. Пару разів була команда «нора».

Волонтери постійно отримують запити на обладнання від бійців з передової і намагаються швидко зібрати гроші, закупити і відвезти техніку. Вчора передали в Авдіївку нічну оптику майже на 200 тисяч грн полку патрульної поліції особливого призначення. Прилади куплені за рахунок ваших внесків проекту “Оперативне реагування” http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/, направлені на негайне реагування на запити та оперативно переданий військовослужбовцям на позиціях. Наразі, високотехнологічні прилади бійці використали під вибухами запалювальних мін.

Бійці, ніколи не панікують, оборона непохитна! А після того, як People’s Project  http://www.peoplesproject.com/ передав бійцям дуже сучасну нічну оптику, війна взяла інший курс.

Волонтер People`s Project Борис Пелах https://www.facebook.com/Peleris?fref=ts  надіслав ці фото сьогодні з передової. Зранку і вчора Борис чув звук руху танка. Його не переплутати ні з чим іншим. Проте побачити дуже важко, густа зелень дерев повністю приховує ворожу техніку. Танки патрулюють лінію розмежування постійно, стріляють по промзоні Авдіївки. Бійцям нема чим гідно відповісти на такі напади. Мінськи домовленості ми не порушуємо, тож доводиться тримати оборону зі стрілецькою зброєю. Хлопці на фронті потребують постійної підтримки. Як саме їм допомогти – вибір за вами.

гл оптика

передача 1

передача 2

передача3

У свою чергу, ми відкрили для збору коштів проект “Оперативне реагування” http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/, що дає можливість максимально швидко забезпечити необхідними технологічними приладами тих, хто їх потребує прямо зараз. Якщо за 48 годин після отримання замовлених військовими позицій ми з’ясуємо, що адресату вони, з об’єктивних причин, не потрібні, прилади виставляються на своєрідний безоплатний “аукціон”. Основні критерії аукціону – швидкість запиту, доцільність надання підрозділу на його позиціях та оформлення документів передачі. Прослідкувати рух коштів можна за цим посиланням http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/#report.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа