Російські окупаційні війська продовжують свою злочинну тактику – обстрілювати українське прикордоння

shelling22

Внаслідок обстрілів загинула жінка, ще троє людей отримали поранення.

23 січня ворог наніс вогневе ураження із застосуванням мінометів, ствольної артилерії та РСЗВ. Під ворожим вогнем опинилися Юнаківська, Білопільська, Ворожбянська, Есманьська, Зноб-Новгородська та Путивльська громади Сумщини й Новгород-Сіверська, Семенівська та Сновська громади Чернігівщини.

У першій половині дня російські окупанти двічі обстріляли територію Білопільської громади з мінометів калібру 120-мм та в одному випадку – зі ствольної артилерії, загалом пролунало близько двох з половиною десятків вибухів від розривів мін та майже два з половиною десятки – від снарядів. Вогонь вівся з російських населених пунктів  зоря та волфіно.

По прикордонню Есманьської громади ворог з району населених пунктів локоть та некислиця гатив з мінометів та ствольної артилерії – зафіксовано 39 вибухів.

Внаслідок обстрілу загинула жінка, ще троє людей отримали поранення.

По Зноб-Новгородській громаді противник зі сторони населеного пункту біла берізка вів мінометний обстріл – зафіксовано 14 прильотів.

Путивльську громаду росіяни обстріляли із РСЗВ – зафіксовано 15 «прильотів» артилерійських снарядів з району населеного пункту дронівка.

Семенівську громаду протягом дня росіяни обстрілювали двічі: мінометами – 8 вибухів, та зі ствольної артилерії – 47 вибухів. Вогонь ворог вів з району населених пунктів новий ропск та сушани.

Новгород-Сіверська громада перебувала під ворожим вогнем тричі – в загалом  зафіксовано близько чотирьох з половиною десятків прильотів з боку російських населених пунктів гудовка та погар.

По прикордонню Сновської громади зафіксовано 22 мінометних постріли. Вогонь росіяни відкривали з району населеного пункту кирилівка.

У другій половині дня противник з російського населеного пункту горналь накрив територію Юнаківської громади з мінометів калібру 120-мм, нараховано з десяток прильотів. Внаслідок обстрілу пошкоджено два будинки та ЛЕП в одному з населених пунктів громади.

Згодом російські загарбники накрили територію Ворожбянської громади зі ствольної артилерії, нараховано півтора десятка вибухів. Вогонь вівся з російського населеного пункту зоря. Внаслідок артобстрілу в одному з населених пунктів громади пошкоджено багатоквартирний будинок, приміщення залізниці та колії, перебиті осколками газопровід та ЛЕП, зруйновані господарчі приміщення місцевих мешканців. На щастя, обійшлося без жертв.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Джерело: ДПСУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа