РОК провів у Вашинґтоні переговори про додаткові санкції проти Коломойського

248319996_392124499073174_6041632909315582437_n

20-22 жовтня у Вашингтоні в рамках участі в проекті «Українсько-Американські діалоги безпеки» представник УСІ – Українська стратегічна ініціатива Ostap Kryvdyk провів зустрічі з представниками органів державної влади та аналітичних центрів Сполучених Штатів Америки. Одна з ключових тем для обговорення є подолання негативного впливу олігархів на українські реформи та ситуацію в цілому. Зокрема було обговорено деструктивну роль Ігоря Коломойського, вплив якого завдяки потуранню української влади стрімко зростає. Настільки, що він дозволяє собі перешкоджати господарській діяльності західних інвесторів, зокрема TIU Canada.
Опинившись під тиском кримінальних розслідувань в Сполучених Штатах, Швейцарії та Ізраїлю Коломойський робить все, щоб зупинити реформи судової влади та правоохоронних органів в Україні. При цьому олігарх переслідує одразу дві мети:
1️⃣ Через підконтрольних суддів та правоохоронців повернути у свою власність ПриватБанк, Укрнафту та інші активи.
2️⃣ Блокування реформ зупинить співпрацю України із Західними партнерами, що унеможливить повноцінне міжнародне розслідування та покарання за корупцію та відмивання коштів.
Остап Кривдик відзначив позитивний ефект від застосування персональних санкцій США щодо Коломойського та його оточення. Разом з тим слід констатувати що українська влада не підтримала цю ініціативу своїх партнерів. Коломойський в Україні досі не перебуває під слідством, щодо його компаній не застосовано санкцій. Щоб спонукати українську ваду діяти потрібний ще один імпульс від США, а саме застосування фінансових санкцій проти компаній імперії опального олігарха, яка стала фінансовою базою для сил реваншу та ворогів поступу України на захід. УСІ – Українська стратегічна ініціатива підготувала перелік компаній з орбіти Коломойського, а також список суддів, які всупереч законодавству України сприяють олігарху в його спробах повернути конфісковане або націоналізоване майно. Ці матеріали передано до Державного Департаменту, Департаментів Юстиції та Фінансів, а також у профільні комітети Конгресу і Сенату США.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа