Прикордонник Микола з кулемета збив два дрони-камікадзе під Києвом

FoXgkdkXEAAruXr

Два роки тому Микола працював водієм маршрутки, сьогодні в його біографії бої під Гостомелем, Бучею, Ірпенем та Старими Петрівцями.

Війну прикордонник зустрів в одному з навчальних закладів Держприкордонслужби, де вдосконалював свої навички. Захисники одразу зайняли позиції для оборони. Згодом Микола увійшов до складу зведеної прикордонної застави для оборони Київщини.

news_20230207_143327_1675773207

В Гостомелі Микола збив зі свого РПК два дрони-камікадзе, його побратими – ще два та танк. Після важких боїв їх перекинули до Старих Петрівців, де приліт реактивних снарядів від ворожого «Граду» розбив автобус та бліндаж прикордонників. В Ірпені, під час зачистки складських приміщень, прикордонники ліквідували двох окупантів, а в аеропорту Гостомеля ще сімох. У Бучі Микола разом з побратимами знищили трьох окупантів, одного взяли у полон.

Після успішного виконання завдань на Київщини воїна направили проходити службу в Ізмаїльський прикордонний загін. За відданість та відвагу Миколу нагороджено відомчою відзнакою «За мужність в охороні державного кордону».

news_20230207_143322_1675773202

«Я намагався не тільки бити ворога, а й вижити. Також для мене важливим було надавати допомогу побратимам й триматися разом. Чи став би я ще на захист країни? Так! Без жодних вагань і жалю до будь якого ворога», – поділився своїми роздумами Микола.

Джерело: ДПСУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа