Президент СКУ виступив на конференції Атлантичної ради в США

usa-ua2

20 березня 2018 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій здійснив подорож до Вашинґтону, округ Колумбія, для участі в ролі панеліста у конференції Атлантичної ради “Агресія Кремля в Україні: домагатися відшкодування вилученої та знищеної приватної власності” та для зустрічей з державними високопосадовцями США.
VolkerЗліва направо: А. Футей, Е. Чолій, К. Волкер, М. Савків та З. Потічний
До конференції, яка відбулась у штаб-квартирі Атлантичної ради, було залучено групу експертів для  розгляду питань щодо знищення та вилучення української комерційної і приватної власності на багато мільярдів доларів, що стало безпосереднім наслідком агресії Кремля в Україні, та для з’ясування, як Україні, українцям та іншим власникам майна в Україні можна використовувати судову систему для відшкодування майнових збитків. Дві панелі розглянули теми “Комерційний збиток, спричинений захопленням Криму Кремлем і війна на Донбасі”, модератором якої була редактор блоґу UkraineAlert Атлантичної ради Мелінда Гарінґ, та “Пошуки компенсацій у судах”, модератором якої був Директор Центру Атлантичної ради “Євразія” Посол Джон Гербст. Ключову доповідь через відеозв’язок виголосив Заступник Глави Адміністрації Президента України Дмитро Шимків.
HerbstУчасники конференції Атлантичної ради
Зліва направо: Д. Гербст, П. Стерн, Е. Чолій, І. Паліашвілі та А. Райлі 

Під час панелі “Пошуки компенсацій у судах” Президент СКУ наголосив на можливих судових справах проти Російської Федерації за заподіяне пошкодження майна в Криму і на Донбасі в Європейському Суді з прав людини та в українських судах. Він також зазначив, що міжнародне співтовариство мусить здійснювати сильний політичний тиск, щоб забезпечити виконання судових рішень, винесених проти Російської Федерації, беручи до уваги її нехтування такими судовими рішеннями, включно й рішенням у справі “ЮКОС”, яке російський Конституційний Суд проголосив 19 січня 2017 р. таким, що начебто порушує російську Конституцію і не може бути примусовим.
LambornЗліва направо: М. Савків, Д. Ламборн та  Е. Чолій
У цей день Евген Чолій також мав можливість зустрітися з державними високопосадовцями США, щоб обговорити посилення з боку США підтримки України в її боротьбі проти гібридної агресії Російської Федерації. Президент СКУ зокрема наголосив на важливості надання Україні оборонної летальної зброї, запровадження цільових санкцій проти Російської Федерації у відповідь на її триваючу незаконну окупацію Криму і вторгнення до Східної України, а також приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО. Евген Чолій також відзначив вражаючий прогрес України у реформуванні та модернізації в 2017 р., попри  величезну російську дезінформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб дискредитувати Україну, як начебто невдалу країну.

Евгена Чолія під час зустрічей та конференції Атлантантичної ради у Вашинґтоні супроводжували Президент Українського Конґресового Комітету Америки (УККА) Андрій Футей, Виконавчий заступник Президента УККА і Директор Української Національної Інформаційної Служби Михайло Савків та Скарбник СКУ Зенон Потічний.

“Конференція Атлантичної ради та наступні зустрічі дали чудову нагоду підвищити обізнаність серед політичних діячів США про спустошливі наслідки російської гібридної агресії в Україні та представити нагальну потребу активної підтримки України в подоланні цієї агресії і тим самим забезпечити мир і безпеку в світі,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Список посадових осіб, з якими зустрівся Президент СКУ:
Волкер Курт, Посол, Спеціальний представник США щодо України, Державний департамент США
Заппел Кімберлі, Референт з питань переговорів щодо України, Державний департамент США
Ендрюс Джорґан, Директор Офісу зі східноєвропейських справ, Державний департамент США
Ламборн Даґ, член Конґресу США, Колорадо, 5-ий округ, член Конґресового Українського Кокусу США
Монтґомері Моллі, Спеціальний радник, Європа, Євразія & Росія, Офіс Віце-Президента США
Рорафф Браян, Заступник Директора Офісу зі східноєвропейських справ, Державний департамент США

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа