Президент СКУ прибув з офіційним візитом в Таллінн

choliy6

На запрошення Конґресу українців Естонії в Таллінн з дводенним візитом прибув президент Світового Конґресу Українців (СКУ) доктор Євген Чолій.

Програма візиту передбачає офіційні зустрічі в Міністерстві закордонних справ і Міністерстві культури, парламенті, а також естонських дипломатичних представництвах України і США, повідомила прес-служба Конґресу українців Естонії.

Евген Чолій зустрінеться зі спікером Рійґікоґу Ейкі Нестором, керівниками парламентських фракцій Партії реформ Ганно Певкур і IRL Гелір-Валдор Сеедер, головою естонської делегації в ПАРЄ Маріанне Мікко.

З ініціативи керівника естонсько-української парламентської групи Йоганнеса Керта в Рійґікоґу відбудеться також круглий стіл і офіційний обід, на якому сторони обговорять естонсько-українські відносини, роль Естонії та Світового Конґресу Українців у підтримці України.

Евген Чолій відвідав таллінський Центр української культури, зустрівся з представниками української громади та волонтерських організацій, які допомагають Україні – таких, як Mondo і Vaba Ukraina. Він також подякував учасникам пікетів на підтримку України, які щотижня проходять в Таллінні.

Візит Євгена Чолія, який проходить з 10 по 11 жовтня, організований у зв’язку зі святкуванням 50-річчя СКУ, який об’єднує понад 50 організацій з 38 країн, і які представляють 20-мільйонну українську діаспору.

Заходи з нагоди півстолітнього ювілею цієї всесвітньої структури за участю Євгена Чолія вже пройшли в Греції, Іспанії, Україні, Хорватії; вони відбудуться також в Німеччині, Великобританії, США, Канаді.

В офіційних зустрічах Чолія в Таллінні беруть також участь виконуючий обов’язки посла України в Естонії Василь Яковенко та голова Конґресу українців Естонії Віра Коник.

Джерело: err.ee

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа