Президент двічі «вдарив у штангу» щодо реформи СБУ

«Ситуація довкола реформування СБУ абсолютно протилежна тим намірам, які Президент озвучив вчора в Брюсселі під час брифінгу з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Видається так, що Президент зі своєю заявою двічі «влучив у штангу».

Про це заявив член Ради засновників Української стратегічної ініціативи, народний депутат Андрій Левус під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони.

levusVRU

«Що ж відбувається на практиці? Перше – це меседж про виокремлення і розширення місії «Управління К» – Управління Служби безпеки з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю. Між тим, згідно Закону «Про національну безпеку», передбачається повне скорочення Управління К.

Вже близький до фінальної стадії проект закону «Про Службу безпеки України», розроблений спільно з СБУ і особисто з Василем Грицаком за участі партнерів з США, НАТО і ЄС. На справі бачимо повну суперечність озвученій концепції реформування СБУ.

Друге: це надання військового звання Ігорю Баканову. Вимога наших стратегічних партнерів – демілітаризація Служби. То чому ми знову йдемо шляхом Хорошковського? Той колись за півроку став генерал-лейтенантом. Подібні дії – велика шкода процесу реформи.

Можливо, хтось підставляє Президента, який заявляє, що йдемо в НАТО, але між тим озвучуються наміри розширити Управління К і стиха, заднім числом, надається звання пану Баканову», – відзначив Андрій Левус.

УСІ – Українська стратегічна ініціатива

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа