Повітряні “швидкі” рятують поранених

повітряна допомога 2
З нашого боку знову втрати. В зоні бойових дій поновились атаки ворога. Попри “Мінські домовленості”, прилітають снаряди явно не стрілецької зброї. Є дуже важкі 300ті.
Силами фронтових лікарів з важкими випадками не впоратись. Тоді на допомогу приходить – “небесна” швидка. Цей спосіб евакуації застосовують, коли необхідно негайно доправити пацієнта до відповідного закладу або коли інші способи транспортування можуть викликати погіршення стану військовослужбовця.
Ці відео нове. Зняли його саме для вас цього тижня. Тим, хто вважає, що в нас перемир’я і поранених нема – присвячується:
Наземна і повітряна швидка завжди працюють в парі. Машина швидкої допомоги евакуює поранених з зони бойових дій і довозить до вертолітного майданчику. Вертольоти забирають поранених і швидко доставляють у шпиталі.
Оперативно-тактичне угруповання «Маріуполь» займається авіаційною медичною евакуацією поранених до спеціалізованих військових та цивільних лікувальних закладів.
“Авіамедична евакуація – це найбільш швидкий та безпечний шлях доставки поранених до шпиталів поза зоною АТО”, – старший офіцер групи, майор Андрій Салієв.
повітряна допомога 1
Кожна секунда під час бою наближує пораненого до найгірших наслідків. Ампутація кінцівок, неоперабельні поранення внутрішніх органів, сильна кровотеча – це все через несвоєчасну допомогу. З усіх втрат серед військових – близько 60% смертей на фронті відбуваються внаслідок відсутності своєчасної допомоги при кровотечі.
Без чіткої комунікації тандему карета швидкої – вертольот неможливо врятувати хлопців. Країна втрачає бойову одиницю, мати втрачає сина, дружина – чоловіка, а ми втрачаємо захисника. Тож евакуація пораненого найважливіше питання з усіх наявних.
Знайомтесь – це “Мі-8”. Лише з початку 2016 року з ОТУ «Маріуполь» їм було проведене декілька десятків авіамедичних евакуацій. Екіпажу гвинтокрила доводилось здійснювати польоти та посадку вночі, в складних погодних умовах, терміново вивозити поранених військовослужбовців.
повітряна допомога 3
Всеукраїнський центр волонтерів http://www.peoplesproject.com/ робить все, щоб жертв серед бійців було якомога менше. Ми просто не маємо права дозволити армії мати втрати через недосконале оснащення підручними засобами й недостатню кількість техніки.
Наші волонтери постійно тримають зв’язок з військовими і отримують оперативну інформацію щодо негайних потреб в технологічному обладнанні. Списки негайно необхідного обладнання ми постійно поновлюємо в проекті. Разом з вами, ми бажаємо, щоб поранень військових і втрат було якомога менше. Допомагайте нашім захисникам – підтримуйте проект “Оперативне реагування” http://www.peoplesproject.com/operativne-reaguvannya/
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа