Португальські F-16 перехопили російські бомбардувальники поблизу повітряного простору НАТО (фото з прицілу)

rus-tu-95

Винищувачі F-16 Fighting Falcon португальських ВПС перехопили російські військові літаки, у тому числі бомбардувальник Ту-95MS Bear, під час місії Air Policing.

Португальські ВПС регулярно беруть участь у місіях повітряної поліції НАТО для захисту повітряного простору інших союзників і опублікували кілька нових кадрів перехоплення російського Ту-95MS Bear поблизу повітряного простору НАТО.

У понеділок оприлюднили офіційні кадри, на яких видно російський бомбардувальник Ту-95МС «Ведмідь», який було видно через датчики португальського F-16 під час місії Air Policing.

FEyPaCMWYAEDIK--1536x959Фото надані португальськими ВПС

Зараз португальські F-16 перебувають на авіабазі Шяуляй у Литві для забезпечення повітряної поліції Балтії. Інші внески Португалії включають розгортання повітряної поліції Балтії в 2007, 2014, 2016 і 2018 роках, а також в Ісландії в 2012 і знову в 2022 році.

Ця стійка відданість забезпеченню стримування та оборони Альянсу також включала кілька загонів у Румунії (в 2015 та 2017 рр.) та Польщі (2019 та 2020 рр.), як частина системи заходів забезпечення.

«Португальські ВПС завжди залишатимуться відданими захисту повітряного простору союзників», – сказав майор Емідіо Фернандеш, командир загону португальських ВПС у Шяуляї.

Ефективність цієї місії залежить від висококваліфікованих льотчиків, доктринальних і процедурних знань, передових датчиків і бортових систем, а також від мережевої, надійної, стійкої та сумісної структури командування та управління.

З наближенням свого 70-річчя у 2022 році португальські ВПС продовжуватимуть активний внесок у забезпечення безпеки нашого населення та захист повітряного простору НАТО — майор Емідіо Фернандеш.

Джерело

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа