Пораненому біля Пісків добровольцю нові технології повністю відновили розтрощену руку

Чудовий подарунок до Нового року! Адже це свято черговий пацієнт «Біотеху» Богдан зустріне не лише у колі родини, а й з повністю відновленою рукою! Днями у клініці ilaya Богданові провели завершальну операцію — зняли пластину, яка утримувала кінці зламаної кістки. З часом, точно згідно плану лікарів, клітинні матеріали повністю заростили місце складного перелому, тож тепер кістка набула монолітної міцності і не потребує додаткової фіксації. Крім того, хлопчину звільнили й від іншого зайвого заліза – принагідно із тіла витягнули три уламки.

Лікування завершено_html_4e02bff

Хлопчина аж сяє – нарешті травми подолано!

Можна сказати, що курс лікування практично завершено — надалі Богдан відвідає клініку ще кілька разів, та й то лише заради контрольних рентгенів та оглядів. Віднині попереду лише певний курс реабілітації та нове життя. Повний курс лікування було оплачено коштом народних пожертв — в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» волонтери «Peoples Project» зібрали для Богдана 235 тисяч гривень.

Лікування завершено_html_532de04a

Ось ця пластина і утримувала шматки потрощеної кістки

Богдан — доброволець, служив у лавах славетної 93 ОМБр. Поранення отримав рік тому, під селищем Піски — разом із побратимом підірвалися на ворожій розтяжці. Побратим загинув, а Богдан отримав тяжкі травми ока та руки. На диво, та у військових шпиталях належної уваги приділили лише ранам мяких тканин, а от кістку наче полишили напризволяще.

Лікування завершено_html_f8455473

Різниця очевидна

Стурбована такою ситуацією, одеська волонтерка Ольга Домбровська узяла над Богданом опіку і звернулася до проекту «Біотех-реабілітація поранених». Обстеження у клініці ilaya показали — хлопець має складний незрощений перелом променевої кістки, до того ж, значний тангенціальний (тобто по бічній поверхні) дефект. Всі ці тяжкі травми успішно подолали за допомогою клітинних матеріалів, виготовлених із власних біоматеріалів пацієнта.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа