«Помста за розкол країни» пройшла одночасно в 13-ти містах України

Кампанія «Помста за розкол країни» набирає обертів і охоплює дедалі більше регіонів України. Так на вихідних, 8-9 вересня, активісти кампанії поширили листівки із закликом не голосувати за Партію регіонів та її кандидатів в одномандатних мажоритарних округах в тринадцяти містах України.

В Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Рівному, Сумах, Кіровограді, Вінниці, Іллінцях, Погребищі, Черкасах, Білій Церкві, Українці та Києві місцеві активісти проінформували виборців про те, чому саме не можна голосувати за партію влади та її членів і висуванців.

Також в Вінницькій області, в містах Погребище та Іллінці, поширювались листівки з роз’ясненням, чому не можна голосувати за Григорія Калетника, який балотується в окрузі № 18 та є чиним народним депутатом, що голосував за прийняття закону «Про засади державної мовної політики».

В Дніпропетровську було поширено листівки проти заступника голови обласної державної адміністрації, кандидата від Партії регіонів Івана Ступака (округ № 26), а в Деснянському районі Києва – проти кандидата від Партії регіонів та керівника її столичного штабу Валерія Борисова (округ № 213).

 

В деяких містах поширенню листівок намагалися завадити. В Кіровограді за активістами кампанії було встановлено «хвіст», велось як піше так і автомобільне переслідування, поширенню інформаційних листівок намагався завадити представник відділу благоустрою міськради, активістів затримувала міліція. В Білій Церкві на активістів напав начальник відділу благоустрою міста Ілляшенко Віктор Михайлович з групою підтримки у вигляді кремезних чоловіків. Але найактивніше поширенню листівок перешкоджали у столиці. Одну з шести груп активістів, які розповсюджували в Києві листівки, спершу затримала міліція, а потім одразу після того, як молодих людей відпустили, на них напали невідомі. Іншу групу учасників кампанії через скаргу офіційного представника голови виборчого штабу Партії регіонів в місті Києві Валерія Борисова затримували за участі працівників «Беркуту».

Однак спроби завадити поширенню листівок не впливають на плани активістів по продовженню і розгортанню кампанії по всій Україні.

Інформація, яку учасники «Помсти…» доносять людям, стосується перш за все соціально-економічних провалів влади, невиконаних передвиборчих обіцянок у діяльності як конкретних депутатів, так і Партії регіонів загалом. Окрім того, на сході та півдні України активісти не згадують про мовні питання та поширюють листівки російською мовою.

Мета кампанії «Помста за розкол країни» полягає у зниженні рейтингів народних депутатів та політичних партій, які голосували за закон «Про засади державної мовної політики» у Верховній Раді України, і які замість того, щоб вирішувати економічні та соціальні проблеми, намагаються розколоти країну та зіштовхнути лобами простих людей, які, незалежно від мови спілкування, однаково страждають від влаштованого їм нинішньою владою “покращення життя вже сьогодні”.

Контактні телефони:

Київ  – Ілля Кротенко, тел.: (096) 959-01-43

Біла Церква – Ольга Проскура, тел.: (093) 253-43-13

Донецьк – Борис Решетняк, тел.: (093) 750-88-63

Дніпропетровськ – Анастасія Хабенко, тел.: (093) 607-63-00

Вінниця, Погребище, Іллінці – Ярина Чорногуз, тел.: (063) 991-85-73

Кіровоград – Вадим Кравчик, тел.: (093) 285-00-35

Рівне – Роман Юхимець, тел.: (063) 578-91-42

Харків – Юлія Пасік, тел.: (063) 742-95-61

Черкаси – Леся Хлипавка, тел.: (093) 873-45-40

Українка – Владислав Степаненко, тел.: (099) 549-87-88

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа