Починає роботу школа військових водолазів

В рамках проекту “Школа військових водолазів” http://www.peoplesproject.com/shkola-vijskovix-vodolaziv/ інстркутори-волонтери мають на меті підвищити рівень підготовленості водолазів для реалізації поставлених завдань. Першими учнями в рамках проекту стануть водолази Маріупольського загону Морськоі охорони. Інструктори спеціально підбирають та розробляють вправи для того щоб підготувати плавців саме до тих проблем з якими вони можуть стикнутися. Одна з вправ, з якою ми сьогодні вас познайомимо, це вправа на володіння спорядженям. На відео ви можете побачити її у базовому – легкому варіанті.

Переглянувши відео може скластися враження, що вправа досить проста і не потребую ніяких особливих навичок. Так, професійний водолаз має її виконувати без особливих проблем, та для цього потрібно докласти набагато більші зусилль ніж здається.
Поперше, водолаз без маски, тобто майже наосліп, занурюється на 5 метрів на дно басейна. На затримці дихання шукає спорядження, в умах поганої видимості для нього воно буде просто чорною плямою. Враховуючи те, що водолази працюють в Азовському морі, де видимість майже нульова, дуже важливо навчитися орієнтуватися при поганій видимості.Після того як учень знайшов спорядження він може зробити перший вдох. Але це теж не так просто. Треба мати навички дихати тільки ротом, поки не буде надіта цільнолицьова маска. Це значно складніше ніж здається. Потім водолаз перевіряє спорядження і під водою надягає його та маску, що теж потребує певних навичок. Це досить лекий варіант завдання. Після відпрацювання базових навичнок вправа буде ускладнюватися.
Inside-divers
Для початку проекту у нас є майже все. Саме головне, є ініціативні, самовіданні та професійні інструктори, що готові працювати на ентузіазмі. Є учні, які дуже хочуть підняти свій професійний рівень та навчитися новому. Є місце проведення та сприяння командування, що розуміє важливість професійного росту особового складу. Але нам дуже потрібна ваша підтримка. Без неї всі інші складові не матимуть сенсу. Ми готові робити все від нас залежне для сприяння проекту, просимо і вас активно долучатися. Разом у нас все вийде. Реквізити для допомоги дивіться тут: http://www.peoplesproject.com/shkola-vijskovix-vodolaziv/
Top-divers-09-06-16
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа