Перший сантиметр: «Біотех» потроху відрощує скалічену ногу ще одного бійця

310Днями до проекту «Біотех-реаілітація поранених долучився новісінький пацієнт Сергій. За хлопця одразу ж ухопилися лікарі: оглянули з усіх боків травмовану ногу, зробили необхідні рентгенівські знімки, потім і геть потягнули на процедури – познімали післяопераційні шви. Сергія почали лікувати щойно він долучився до проекту. За методою Ілізарова чоловік вже витягнув аж сантиметр вкороченої кістки. Підтягне ще три з половиною – і можна переходити до клітин.

46

Сергій постраждав у вкрай тяжкому ДТП. Взимку 2016 хлопець ніс службу на блокпосту, – пильнував у складі мобільного загону, що бореться із контрабандою. На величезній швидкості Сергія збив автівкою місцевий п’яниця – сів за кермо настільки п’яним, що на блокпосту навіть не гальмував. З тяжкою політравмою, на межі життя та смерті, Сергія протягнули чередою військових шпиталів, згодом гелікоптером доставили у Дніпро.

Sergiy-War-I

Півтора тижні лікарі боролися за життя хлопця, а згодом і лікували тяжкі рани голови та живота. На жаль, із ногою не склалось: майже за рік лікування тяжкий перелом гомілки так і не зрісся, за цей час нога вкоротилася майже на п’ять сантиметрів.

211

До мобілізації Сергій працював металургом на Запорізькому ферросплавному заводі. В мирний час захоплювався спортом, футболом, туризмом, чоловік дуже любить читати. Щиро та ефективно віддячити Сергію за службу країні і допомогти повернутися до активного життя у наших із вами силах.

Sergiy-Legs

У рамках «Біотеху» Сергієві мусять повністю відновити потрощену ногу: спочатку витягнути поламану кістку до первинної довжини, а вже після того – заростити складний перелом за допомогою клітинних технологій. Сергієві неабияк пощастило: благодійник надав йому необхідну повну суму коштів іще до початку лікування в рамках проекту.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа