Партії Зеленського і Медведчука можуть отримати «чорні мітки» через Крим

crimea_is_ukraine

Представники міжнародного руху за деокупацію Криму та солідарність з кримськотатарським народом #LIBERATECRIMEA на прес-конференції заявили, що індикатором позиції політичної сили щодо деокупації Криму буде наявність представника корінного кримськотатарського народу в першій 20-ці списку партії.

Ряд політичних партій, що провели на цьому тижні свої з’їзди, відреагували на заклик міжнародного руху #LIBERATECRIMEA щодо включення в прохідну частину (перша 20-ка) представників корінного кримськотатарського народу.

Зокрема, «Сила і Честь» під третім номером в списку включила Голову Меджлісу Рефата Чубарова. «Європейська Солідарність» під 5 номером включила до списку Мустафу Джемілєва, також під 9-м є і заступник Голови Меджлісу Ахтем Чійгоз, у партії «Голос» – під 18-м номером Рустем Умеров, а також Таміла Ташева, яка щоправда поза двадцяткою. В «Українській стратегії» під 3-м номером списку є заступник міністра інформаційної політики Еміне Джеппар.

Разом з тим такі партії як «Опозиційна платформа» та «Слуга народу» представників кримськотатарського народу в список взагалі не включили.

Міжнародний рух #LIBERATECRIMEA засуджує такі дії зазначених політсил і заявляє, що через недотримання умов, висунутих #LIBERATECRIMEA минулого понеділка, ці партії вже є в сірому списку. Якщо питання деокупації Криму не буде висвітлено у їх офіційних програмах, то вони отримають «чорну мітку».

Сподіваємося, інші політичні партії, які проводитимуть з’їзди згодом, почують заклик міжнародного руху #LIBERATECRIMEA, а також відповідально поставляться до формування своїх передвиборчих програм.

26 червня активістами руху #LIBERATECRIMEA буде оголошено результати моніторингу і партії, яким буде вручено «чорні мітки».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа