Оперативників, які розкрили справу викрадення “Лексуса” замначальника Нацполіції – нагородять

З офіційного релізу Національної поліції:

У Національній поліції заохотять оперативників та спецпризначенців, які затримали групу автовикрадачів.

Швидкість переслідування зловмисників досягала 210 кілометрів за годину, а для зупинки їхнього автомобіля поліцейські перекрили дорогу вантажівками. Стосовно трьох організаторів суд обрав запобіжні заходи. З початку року поліція розкрила понад 1,6 тис. фактів викрадень транспортних засобів.

Нагадаємо, що днями поліція затримала організовану злочинну групу з п’яти викрадачів авто. У підозрюваних вилучено підроблені посвідчення співробітників органів виконавчої влади, міліції та пристрої для сканування та деблокування автосигналізацій.

PM820image002

Поліція встановила, що зловмисники переховували викрадений поліцейський автомобіль в житловому кооперативі на території Обухівського району Київщини. Зловмисники змінили державні номерні знаки на викраденому авто і намагалися перегнати його в інший регіон країни. У цей момент їх затримали оперативники поліції.

Дізнавшись про затримання своїх спільників, троє організаторів викрадень намагалися зникнути від переслідування на автомобілі «Toyota Avalon». Місцями швидкість руху досягала 210 кілометрів за годину. Поліцейським довелося перекривати дорогу вантажівками. У результаті погоні поліцейські затримали зловмисників на одній з АЗС у Житомирській області.

PM941image003

Затриманих підозрюють у викраденні кількох авто та перевіряють на причетність до інших фактів викрадення транспортних засобів.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв високо оцінив роботу оперативників карного розшуку Київської області, Департаменту карного розшуку та спецпризначенців.

«Я вдячний поліцейським за блискуче проведену спецоперацію. Найближчим часом до МВС буде направлено клопотання про їх заохочення», – зазначив Сергій Князєв.

Також очільник поліції додав, що викриттю групи викрадачів сприяли небайдужі громадяни.

На теперішній час стосовно трьох організаторів викрадень транспорту суд обрав запобіжні заходи у вигляді арешту із правом внесення застави у 250 тисяч гривень кожному.

За інформацією Департаменту карного розшуку, з початку року розкрито 1628 незаконних заволодінь транспортними засобами. 2007 особам повідомлено про підозру у скоєнні даного виду злочинів.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа