Олігархічна група Кауфмана тягне кримінальника Гуназу в Міністерство юстиції?

Як стало відомо з відкритих джерел, в Міністерстві юстиції України було проведено конкурс на посаду директора Департаменту кримінально-виконавчої служби. До конкурсу серед інших претендентів був допущений бізнесмен Олег Гуназа (його повязують з олігархом Борисом Кауфманом). А по ньому є три кримінальні впровадження.

http://old.minjust.gov.ua/section/288

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/44608552

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/53343511

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/52185006

Однак, наявність відкритих кримінальних проваджень абсолютно не завадило цьому претендентові не тільки взяти участь в конкурсі на здобуття посади директора Департаменту ресурсного забезпечення кримінально-виконавчої служби при Мін’юсті, а й перемогти в цьому конкурсі.

Як таке могло статися? Журналіст, громадський діяч Ігор Рудич намагався прояснити це питання у заступника Міністра юстиції України Наталії Севостьянової. Саме вона відповідає за реформування і кадрові питання в Мін’юсті.

Відправивши письмове звернення до заступника міністра юстиції, журналіст почав докладно записувати на відео як співробітники приймальні і прес-служби Мін’юсту протягом двох днів навіть не спромоглися, судячи з їхніх відповідей, повідомити чиновниці про вимогу журналіста надати коментар про призначення на посаду людини з кримінальними справами за плечима.

В результаті журналіст після двох днів телефонного спілкування з чиновниками Міністерства юстиції зрозумів, що кримінальні виробництва – не перешкода держслужбі в Мін’юсті.

У той же час, не зрозуміло як таке призначення відповідає принципам держслужби, зокрема, ст. 4 Закону про державну службу: «добропорядність – спрямованість дій держслужбовця на захист публічних інтересів і відмова держслужбовця від превалювання приватного інтересу».

Джерело: www.ukrpress.info 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа