Окупанти намагаються повернути Савур-Могилу

Оперативні дані групи «Інформаційний Спротив».

Ситуація в зоні АТО залишається складною. Після звільнення силами АТО низки районів в зоні проведення операції, терористи провели кілька контратак з метою повернути втрачені позиції. Найбільш жорсткі контратаки бойовиків зафіксовані в районі Савур-Могили, раніше відбитої українськими силовиками.

– Фіксується активна підготовка терористів до оборони в районі н.п. Первомайськ, Алчевськ, Стаханов. Тут обладнуються укріпрайони, прибуває техніка й озброєння, проводиться насильницька «мобілізація» серед місцевих жителів.

– Відзначаються спроби керівництва терористичних угруповань отримати допомогу з Росії не тільки по лінії Міноборони РФ і спецслужб, а й від неурядових формувань. Зокрема, керівництво терористичної організації «ЛНР» очікує прибуття з РФ підсилення від т.зв. «Всевеликого війська Донського».

– Значна кількість бойовиків з числа місцевого населення готується покинути територію України. У районі н.п.Перевальск зафіксовано формування колони з терористами і членами їх сімей, які готуються виїхати до Росії.

– У районі н.п. Свердловськ відзначено формування терористами колон військової техніки, які, згідно з розвідданими, будуть відправлені на посилення бойовиків в напрямку н.п. Сніжне (Донецька обл.) І Ровеньки (Луганська обл.).

– Терористи здійснюють постійні обстріли позицій сил АТО з РСЗВ, мінометів і 155-мм гармат. Вогневі позиції бойовиків зафіксовані в районах н.п. Сніжне, Шахтарськ і Торез.

– На звільнених територіях триває діяльність диверсійно-розвідувальних груп бойовиків. У визволених населених пунктах залишається під виглядом мирних жителів значна кількість терористів (особливо складна ситуація – в н.п. Дзержинськ). Також тут залишаються значні запаси зброї та боєприпасів. Українські силовики вживають заходів з виявлення і затримання бойовиків.

– Авіація сил АТО здійснила 10 вильотів (з них 4 – армійська авіація). Артилерія сил АТО здійснила 5 вогневих ударів по позиціях терористів поза населених пунктів. Знищено значну кількість живої сили і озброєння бойовиків.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа