Офіцер-розвідник з луганського фронту потребує допомоги у відновленні правої руки

Черговий учасник проекту «Біотех-реабілітація поранених»   вирушає додому. Поки не остаточно: Євген   мусить дочекатися другого етапу лікування, поки ж має час трохи перепочити. Днями у стінах клініки ilaya завершився лише перший етап лікування: Євгенові провели фіксацію плечового суглоба за Брістоу, зняли апарат фіксації з передпліччя, до того ж, медики відібрали клітинний матеріал, з якого і виростять необхідні нові тканини. Поки клітинні матеріали дозріватимуть у лабораторії, Євген матиме час побути у колі родини і зібратися з силами. Схема лікування досить обширна: навіть попри суттєву знижку у межах проекту «Біотех-реабілітація поранених», вартість усіх процедур складає більше шестисот тисяч гривень. Частину коштів вже зібрали та сплатили волонтери «Народного проекту», та лікування бійця потребує подальших значних витрат.
Євген — кадровий офіцер Збройних Сил. На війні з перших днів, розвідником пройшов безліч бойових зіткнень та операцій на Луганщині. Там же, у липні 2016-го, дістав і поранень — Євген та його побратими успішно відбили у ворога опорний пункт та відкинули назад атаку ворожих морпіхів. Розуміючи, що бій програно, озвірілі терористи накрили позиції хлопців ураганним вогнем. Саме тоді Євгенові і дісталося. Вже поранений, він намагався допомогти побратимам, та ті силоміць вивели його з-під вогню і надали першу допомогу. Про бойове поранення Євген розказав нашим волонтерам:


Травми Євгена обширні і потребують значного медичного втручання. На лівій руці суттєво ушкоджені четвертий та п’ятий пальці. У військовому шпиталі пропонували навіть ампутацію, проте чоловік відмовився — хоче зберегти повноцінну кисть.
Kist
З правою рукою ще тяжче: по-перше, зруйновано обидві кістки передпліччя, є і кістковий дефект. Військові лікарі пропонують накласти на місце ураження фіксуючі пластини, та кістки сильно роздроблено: є великий ризик, що кістка не зростеться, і ситуація тільки погіршиться.
Rucka
По-друге, пошкоджено плечовий суглоб: за найменшого зусилля плечова кістка вискакує із суглоба, що спричиняє постійні болісні вивихи. Вже проведена операція за Брістоу має допомогти: з власних тканин пацієнта сформовано своєрідний кістковий рубець, який має утримувати плечову кістку у межах суглоба. Крім всього, є проблеми ще із ногою: сильно пошкоджено зв’язки правого коліна, що потребує додаткового хірургічного втручання.
Ситуацію полегшує те, що травми ще свіжі – час грає на стороні Євгена. Саме у цьому випадку клітинні технології можуть допомогти з максимальною ефективністю. Вдома на чоловіка чекає чудова родина: любляча дружина, маленькому синові вже майже рік. Євген, якому лиш трохи за тридцять, має усі шанси повернутися до повноцінного життя.
1
Волонтери «Народного проекту»    вже оплатили перший етап лікування за рахунок ваших пожертв. Та весь курс відновлення вартує більше шестисот тисяч гривень. Звісно ж, у молодої родини таких грошей просто немає, а держава на таке лікування грошей не дає. Тому ми все ще гостро потребуємо вашої допомоги: кинути лікування на півдорозі, приректи на каліцтво чоловіка, який віддав здоров’я за наш з вами спокій, було б просто не по-людськи.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа