Обвинувальний акт щодо одеського судді О.Бурана скеровано до суду

nabu-logoНаціональне антикорупційне бюро України за погодженням із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скерувало до суду обвинувальний акт щодо судді Малиновського районного суду м. Одеси Олексія Бурана. Він обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України), а також у погрозі вбивства співробітників НАБУ під час виконання ними службових обов’язків (ч. 1 ст. 345 КК України).
У цій же справі за вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27  та ч. 4 ст. 368 КК України, обвинувачується спільник судді-корупціонера.
Якщо провину обвинувачених буде доведено в суді, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Нагадуємо, детективи НАБУ викрили суддю Малиновського районного суду м. Одеса О. Бурана на отриманні неправомірної вигоди (хабара) у розмірі 500 тисяч гривень. 29 березня під час проведення обшуку в його будинку суддя чинив опір працівникам НАБУ та Національної поліції і застосував вогнепальну зброю. 31 березня, після отримання згоди Верховної Ради України, суддя був заарештований.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа