Обрано нове керівництво Молодіжного Націоналістичного Конгресу

logo_mnk5У Львові відбувся VIII Всеукраїнський Збір Молодіжного Націоналістичного Конгресу, на якому було прозвітовано про діяльність організації за два роки, а також обрано керівні органи. Так, 14 лютого близько ста МНКівців з різних регіонів України зустрілися на Зборі.

«Я давно знайомий з діяльністю МНК і членством цієї організації. Я бачив вас на Майдані у самому вирі подій: і під час мирних протестів, і у часи активного спротиву. Зараз ви – волонтери та бійці, що відстоюють незалежність України. Ви робите правильну справу: виховуєте, вишколюєте, гартуєте молодь. Євген Коновалець говорив, що можна бути або жертвами, або творцями історії. Будьте творцями!», – звернувся з вітальним словом Стефан Романів, Голова Проводу ОУН (б).

P1050391

Також серед запрошених були і інші люди, що є близькими для середовища МНК – це і очільник сектору молоді і спорту Львівської ОДА Андрій Ковальський, і екс-головний редактор газети «Шлях Перемоги» Ярослав Сватко, і Голова Секретаріату КУН у Львівській області Ігор Данилиха, і директор Центру національного відродження Тарас Гребеняк, «хрещений батько» Львівського МНК Ярослав Олійник.

Про зроблену роботу, тенденції та пріоритетні напрямки роботи звітували Голова МНК Сергій Кузан, Голова Секретаріату МНК Іван Кішка, Голова Ради Честі МНК Дмитро Жмайло.

P1050414

За словами Івана Кішки, одним із пріоритетних напрямків роботи організації на цей рік було зростання членства. Ця задача була виконана, адже МНКівці, усі без винятку, загартовані Майданом.

P1050386

Після представлення звітів, делегати Збору голосували за нове керівництво. Так, новообраним головою Молодіжного Націоналістичного Конгресу став Іван Кішка, головою секретаріату – Соломія Фаріон, а головою Ради Честі – Андрій Бень.

«Обіцяю виконувати ті задачі, які ставитиме переді мою Центральний Провід. Окрім цього, вважаю за необхідне розбудовувати організацію в тих регіонах і областях України, де ще немає наших МНКівців. Адже там, де ми навіть, можливо, не знайдемо МНКівця, там ми точно знайдемо або хорошого націоналіста, або хорошого громадянина», – зазначив Іван Кішка.

Інформцентр МНК

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа