Об’єднані громади Луганщини та Миколаївщини матимуть прямі відносини з Держбюджетом, – розпорядження Уряду

13 січня 2016 року Уряд своїм розпорядженням вніс зміни до перспективних планів формування територій громад Луганської та Миколаївської областей, що створює підстави для запровадження прямих міжбюджетних відносин об’єднаних територіальних громад вказаних областей з державним бюджетом України.

Проект розпорядження був розроблений Мінрегіоном України у зв’язку з необхідністю корегування перспективних планів формування територій громад Луганської та Миколаївської областей для створення правових підстав для запровадження прямих міжбюджетних відносин бюджетів об’єднаних громад з Державним бюджетом України.

Можливість переходу на нову систему відносин з державним бюджетом отримали дві об’єднані територіальні громади Луганщини (Білокуракинська та Новопсковська) і одна громада Миколаївщини (Куцурубська), в яких 25 жовтня 2015 року було проведено перші місцеві вибори.

Як повідомлялося, 23 грудня Уряд прийняв рішення про корегування перспективних планів формування територій громад п’яти областей, завдяки чому ще 22 об’єднанні громади отримали підстави для переходу на нову систему взаємовідносин місцевих та державного бюджетів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа