Нові технології зростили надзвичайно складний перелом бійцю 30-ої ОМБр

117

Днями Володимиру, одному із пацієнтів проекту «Біотех-реабілітація поранених», демонтували апарат зовнішньої фіксації. Тим самим фахівці клініки ilaya завершили перший етап лікування чоловіка. В рамках проекту Володимирові відновлюють потрощений ліктьовий суглоб лівої руки. Певний час після зняття апарату Володимир проведе вдома, доки зрощена кістка трішки зміцниться і відпочине. Далі ж – контрольні огляди і наступні етапи лікування, адже перелом має надзвичайно складний профіль і потребує подальшої уваги лікарів. Лікують Володимира коштом народних пожертв, на його відновлення волонтери Peoples Project зібрали майже 400 тисяч гривень.

Володимира поранило ще влітку 2014 року під Савур-Могилою – втрапив під ворожий обстріл і дістав кулю у руку, ліктьовий суглоб розтрощило на друзки. Два роки чоловік провів у державних шпиталях, переніс шість марних операцій. Кістка так до ладу й не зрослася: первинний огляд та рентгени у рамках проекту показали, що рештки суглобу просто скрутили докупи гвинтами й пластинами, а з часом одна із пластин і взагалі просто зламалась.

x-ray

Звісно, з таким ліктем Володимир не міг ні розігнути поранену руку, ні користуватися нею хоч у якійся мірі. У державних же шпиталях чоловка просто відправили додому – мовляв, якось колись заросте.

В рамках «Біотеху» руку Володимира вивільнили від більшої частини зайвого залізяччя, рештки кістки вивели у вірне положення і зафіксували апаратом зовнішньої фіксації. Місце ураження заповнили клітинними матеріалами. Поки що значна частина кістки зрослася у правильному положенні. Лікування триває: у кістці ще лишилися старі гвинти, крім того, місце перелому має зміцнитись. Лікування стало можливим виключно завдяки майстерності лікарів проекту та вашому милосердю: адже якби не ваші пожертви у рамках «Біотеху», Володимир міг би так і лишитися зі скаліченою рукою.

212

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа