Нові технології дозволили пораненому бійцеві піти без милиць

MAIN18

Днями юний Богдан пройшов контрольний огляд у клініці. Півтора місяці тому хлопчині провели основну операцію – заповнили місце кісткового дефекту клітинними матеріалами. Огляд показав: жодних несподіванок, зрощення йде за планом, тож нині хлопчина може починати процес активної реабілітації. Донедавна Богдан іще користувався ціпком, нині ж лікар порадив менше налягати на додаткову опору і починати ходити вже повністю самостійно. Ще трохи – і Богдан рушить до Польщі, де має пройти інтенсивний курс реабілітації та трохи перепочити після всіх мордувань.

DO - PISLYA

Богдан долучився до проекту «Біотех-реабілітація поранених» з незвичним пораненням: ще два роки тому під ногами хлопчини жахнула ворожа міна, осколком вибило шмат кістки із гомілки. Так, кістка зрослася, проте із отвором посередині: гомілка Богдана нагадувала вушко голки. Приємного мало: кістка не тримала значних навантажень і могла зламатися щосекунди, а коли Богдан намагався хоч якось ходити, нога сильно спухала й нестерпно боліла. Лікарі ж розводили руками і радили терпіти – може, десь якось зростеться саме. Крім всього іншого, м’які тканини – шкіра, м’язи у зоні поранення, сильно зарубцювалися, а це заважало подальшому лікуванню. Тож уже в рамках «Біотеху» Богданові спочатку провели кілька пластичних операцій, підготували м’які тканини та саму кістку, а згодом і ввели у місце ураження кістки клітинні матеріали. Так, зрослося – далі ж, сподіваємося, буде лише зміцнюватись.

29

На лікування Богдана волонтери Peoples Project витратили майже 400 тисяч гривень. Геть невелика ціна того, аби молодий ще хлопчина не скнів довіку на ліжку, а жив повноцінним нормальним життям. Такий шанс він має саме завдяки вам – адже всі ці кошти ми зібрали у якості народних пожертв та допомоги окремих благодійників. І ми, і сам Богдан щиро вдячні вам за допомогу! Втім, святкувати рано: адже Богдан – геть не останній учасник проекту «Біотех-реабілітація поранених». Постріляні, посічені, зневірені, ці хлопці віддали здоров’я за наш із вами спокій. Тож якщо держава махає на них рукою, ми з вами просто не маємо морального права полишити їх в біді.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа