Нові біотехнології відновлюють суглоби герою Майдану і ветерану АТО

MAIN1

Ліву, а потім і праву. Так потроху, по черзі, пану Юрію відновлюють ноги у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». Чоловік страждає від наслідків тяжкого ступеню артрозу, що практично зруйнував обидва колінних суглоба. Стан його здоров’я істотно погіршився за буремних подій останніх років. І Майдан, у якому пан Юрій брав найдієвішу участь, і гарячі точки АТО, куди пан Юрій рушив воювати за покликом серця. Тривалі навантаження значно поруйнували й без того скалічені суглоби, отже тепер, після демобілізації, він і взагалі рухається з дуже великим зусиллям та постійними сильними болями у обох ногах.

311

Вихід із ситуації є. Традиційна медицина пропонує протезування суглобів. Ми ж практикуємо значно кращу альтернативу: за допомогою клітинних технологій фахівці проекту «Біотех-реабілітація поранених» нарощують на суглобних голівках кісток ноги нову хрящову тканину. От зараз фактично завершили комплексне лікування лівої ноги – спочатку, за кілька етапів, зробили остеотомію, розтяли кістку та вивели скорчену артрозом гомілку у фізіологічне положення. Далі, коли кістка укріпилася, застосували клітинні матеріали, відібрані у самого пана Юрія. Вчора ж, четвертого липня, провели довгу й тривалу операцію, в ході якої демонтували ортопедичну пластину і видалили пухлинне утворення.

3(1)

Так-так, саме пухлинне – як ускладнення артрозу, через тривалу дисфункцію на обох суглобах утворилися ще і гігроми. Це патологічне накопичення білків та речовин у прошарках сполучних конструкцій, цебто сухожиль та суглобної сумки. От такий «сюрприз» нині видалили на лівій нозі, а з часом видалять і на правій.

1(1)

Поки що ж пан Юрій оговтується після операції. Далі – курс відпочинку та реабілітації, під час якого чоловік мусить активно розробляти відновлений суглоб і формувати нову хрящову тканину. Ми ж акумулюємо кошти і готуємося до другого етапу – у скорому часі ті ж лікувальні процедури виконають і на правій нозі.

2(1)

Звісно, все це волонтери People’s Project та лікарі клініки ilaya можуть робити лише коштом благодійних пожертв. Держава проект не підтримує, коштів на лікування бійців не виділяє, методів відновлення таких поранень та уражень не має. А у самих же бійців немає грошей на лікування. Та й не дуже це етично – ти йди воюй, втрачай здоров’я за цілу країну, а як поранять – сам крутися як хочеш, сам лікуйся як знаєш. Саме тому лікування наших поранених захисників повністю лягає на плечі волонтерів та простих хороших людей.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа