Нацкорпус пікетував Офіс Генпрокурора з вимогою покарати мера-колаборанта Струка

Національний Корпус прийшов до Офісу Генерального прокурора з вимогою вжити необхідних заходів для повідомлення підозри меру м. Кремінної Володимиру Струку у відкритих проти нього кримінальних провадженнях за державну зраду.
Під час свого виступу керівник Луганського обласного осередку Національного Корпусу Владислав Кирилов нагадав, що злочинець і колаборант Струк був організатором псевдореферендуму в Луганську й закликав до повалення конституційного ладу в Україні.
«Це людина, яка є фінансовим та ідейним організатором референдуму 11 травня 2014 року. Людина, яка 9 травня казала, що якщо українські солдати ступлять на землю Донбасу, то вони негайно будуть знищені. Це людина, яка організувала загони т.зв. «самооборони» із злочинців та афганців, які стали частиною незаконних збройних формувань «Зоря» та «Бетмен», – зазначив він.
Представник Луганського осередку Нацкорпусу Михайло Карабут повідомив про те, що активісти партії з місцевою громадою вже декілька разів звертались щодо Струка до Луганської обласної прокуратури, але правоохоронне відомство нічого не робить для логічного завершення кримінальних проваджень щодо мера-колаборанта.
«Струк почуває себе в Кремінній царем та Богом. Він безкарно займається рекетом щодо аграріїв в селі Попівка. Всупереч волі місцевих жителів будує сміттєпереробний завод в межах міста. Проводить сесії міськради з порушенням всіх норм, не допускаючи на них місцевих мешканців. Приватна пивоварня Струка виготовляє «Московське» пиво з російським триколором. Прізвище Струк – це плювок в обличчя всім, хто проливав кров за Україну», – наголосив він.
Керівник Центрального штабу Нацкорпусу Максим Жорін сказав про те, що з початку війни на Сході було багато прикладів, як представники місцевої влади здавали цілі міста, співробітники правоохоронних органів передавали окупантам зброю та боєприпаси, а політики фінансували окупантів. Однак, за це на сьогодні майже ніхто не поніс відповідальності через відсутність закону про боротьбу за колабораціонізмом.
«Причина цьому не тільки небажання влади карати колаборантів, яка обрала для себе більшими ворогами захисників України, ніж зрадників. Відсутнє також відповідне законодавство для того, щоб притягнути їх до відповідальності. Тут би дуже допоміг закон щодо боротьби з колаборантами, який зареєстрований у Верховній раді ще навесні. Його формували експерти, ветерани, народні депутати, але на сьогодні влада його ігнорує», – зауважив він.
Представники Національного Корпусу передали Генпрокурору Ірині Венедиктовій звернення, в якому закликали вжити всіх необхідних заходів для повідомлення про підозру Володимиру Струку у кримінальних провадженнях № 22014130000000074 від 07.06.2014 (за ч. 2 ст. 110 КК України) та № 22019000000000179 від 14.06.2019 (за ч. 1 ст. 109 КК України), а також щодо завершення досудового розслідування й подальшої передачі матеріалів до суду.
Джерело: [email protected]
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа