Народний ремонт: волонтери відновили ще кілька військових авто

Годі і говорити, що автотранспорт — кров у жилах військової логістики. Разом з тим, автівки на фронті експлуатують настільки нещадно, що ламаються вони практично повсякчас. Які ремонтні засоби та інструменти ти знайдеш на передовій? Десь є гайковий ключ, хтось позичить якусь запчастину, шматок іржавого дроту знайдеш у канаві. Звісно, годі і сподіватися, що таким ремнабором можна полагодити геть усі негаразди, які виникають з машинами. Саме тому, у рамках проекту «ЗІП-2»  http://www.peoplesproject.com/narodnij-zip-2/ , волонтери «Народного проекту»  http://www.peoplesproject.com  продовжують ремонтувати військову техніку коштом народних пожертв. Цього разу ми повернули власникам на фронт ще кілька авто, ось лише три із них:
Це старий та надійний «Урал» прямісінько з передової. Хай не красень, та свої задачі він виконує на відмінно. Це там, на фронті, ним ганяють розвідники: то солдатів перевезти, то підкинути за потребою боєприпасів. А тут, у тилу, це стовідсотковий пацієнт автомайстерні.
URAL
Із часом у машини потекла система охолодження блоку циліндрів. Підрихтували не тільки циліндровий блок: докупили потрібних витратників, гарненько перебрали увесь двигун. Ще не раз старий добрий «Урал» послужить нашим воякам. На диво, та ремонт силами волонтерів обійшовся трохи більше, ніж у три з половиною тисячі гривень.
Цей «КрАЗ» добре попотягав між артилерійськими позиціями тяжку гармату «Гіацинт». Баюри та бездоріжжя передової ледь не добили старигана: «посипались» стартер, коробка перемикання передач.
KRAZ
Закуплено деталі, трохи роботи, і от КрАЗ повертається на позиції. Попри усі очікування, на ремонті вдалось заощадити: вантажівку повернули до життя за сім з половиною тисяч.
Цей же «Міцубіші» возить командирів частини між пунктами управління. Завдяки йому керівники швидко та оперативно дістаються окремих позицій, здійснюють оперативні інспекції, розвозять вояків та офіцерів за місцем призначення. Із часом «здала» турбіна двигуна. Її полагодили в першу чергу, до того ж, замінили і пружини амортизатора. Весь ремонт обійшовся усього у дві з половиною тисячі.
PAJERICK
Ці три авто — геть не останні пацієнти «ЗІПу». Роботи у рамках проекту тривають, трохи згодом ми завершимо роботи за ще кількома автівками. Крім того, ми продовжимо збирати кошти та ремонтувати й інші авто, яких так потребують на фронті. Адже лише наша армія, боєздатна та забезпечена, стримує від наступу озвірілого агресора на Сході. І кожна справна автівка там, на фронті, і справді на вагу золота.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа